AgazKatowic Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam, stawiam pierwsze nieporadne kroki na forum. Dokładnie przeczytałam wszystkie wpisy i chyba dlatego postanowiłam się zalogować, bo trudno jest poradzić sobie samemu z problemem. Od dobrych kilku lat mój mąż ma tętniaka aorty wstępującej + oczywiście zastawkę dwupłatkową. Do tej pory kardiochirurg nie zachęcał nas do operacji....podobno da się tak żyć. Kardiochirurg wyjechał na kontrakt a my zostaliśmy z problemem. Ponieważ lubimy mieć wszystko pod kontrolą znaleźliśmy Amerykańską Klinikę Kardiologiczną w Bielsku. Podobno wszyscy *dobrzy* specjaliści odeszli z Ochojca. I teraz mam dylemat czy ktoś słyszał, bądź leczył się w tych klinikach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JANUSZDG Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Http://www.klinikiserca.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dorota I Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam, 1 kwietnia będę świętować :)) pierwszą rocznicę operacji serca - wymiany zastawki aortalnej na zastawkę mechaniczną.. Operacja była wykonywana w PAKS w Bielsku-Białej. Pomimo tak ciężkiej operacji bardzo miło wspominam pobyt w tym szpitalu. Klinika na bardzo wysokim poziomie, sale dwuosobowe, z łazienką, lodówką i stolikiem do spożywania posiłków. W niektórych pokojach są telewizory powieszone na ścianie (bezpłatne). Ja po operacji zostałam przewieziona na salę bez telewizora, ale poprosiłam pielęgniarkę, żebym miała w sali telewizor i od razu zostałam przewieziona na salę z telewizorem. Czystość jest taka, że żadna bakteria nie ma prawa przedostać się na oddział. Klinika ma , albo stara się o certyfikat ISO. Cały personel bardzo uczynny, dbający o pacjenta. Cisza i spokój jakiego potrzeba pacjentowi po przebytej operacji. Koleżanka z Forum (nawiązałyśmy kontakt telefoniczny) mówiła mi, że była w Ochojcu , ale ciszy i spokoju tam nie miała , bo był remont, a na korytarzu dosyć głośno. Lekarze w PAKS w większości z Zabrza i Ochojca. Ja trafiłam na konsultację do ordynatora dr Marka Cisowskiego, chyba przez to , że miałam na skierowaniu na konsultację napisane *pilne* . Pan doktor wyznaczył mi wstępnie datę operacji , w ciągu tygodnia od tej wizyty miałam wykonaną koronografię (na kasę chorych). Pan ordynator dał mi swoją wizytówkę z adresem e-mail, oraz nr telefonu i zostałam poinformowana, że w każdej chwili w razie potrzeby mam do niego dzwonić. Gdy do mnie pan ordynator zadzwonił w sprawie przyspieszenia operacji o tydzień poprosiłam go, żeby to pan ordynator mnie operował i żebym była operowana w danym dniu jako pierwsza. Moja prośba została spełniona. Nadmieniam, że nie miałam żadnych znajomości. Po sześciu dniach po operacji zostałam przewieziona do sanatorium w Ustroniu, gzie mnie przywracano do normalnego życia. W Ustroniu dostałam pokój jednoosobowy , trochę o niższym standardzie (nie było lodówki w pokoju :). W Ustroniu byłam trzy tygodnie. Tylko jedno było nie za dobre - jedzenie w formie cateringu , ale po operacji to nawet za bardzo jeść się nie chce. Polecam PAKS , bo naprawdę dobra klinika. Trafiają tutaj pacjenci z bardzo odległych zakątków Polski. Pozdrawiam serdecznie, życząc dużo zdrowia. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr Wielki Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Do Doroty Doroto to się nazywa trolling, pytanie ile dostajesz za pisanie takich bzdur? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rsp Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 To nie sa bzdy, bylem tam, mialem wymiane zastawki mitralnej i naprawe trojdzielnej. Wszystko co powyzej napisala kolezanka jest prawda i podpisuje sie pod tym !!! To zaden trolling, jak nie masz o tym pojecia to na dany temat nie wypowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ipp Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 A jak tam się dostać? Czy trzeba płacić, czy na NFZ, bo to chyba prywatna klinika? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi