Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co to może być?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dziewiętnaście lat. Od około dwóch lat mam napady szalonego rytmu serca, raz bije tak szybko, jakby chciało się wyrwać w piersi, raz zwalnia niemal do zera. Dzieje się tak w różnych odstępach czasu- raz mam spokój przez trzy miesiące, raz kilkanaście ataków w ciągu zaledwie kilku dni. Ból doprowadza mnie wtedy do lez. Kilka razy zdarzyło mi się po prostu odpłynąć po takiej zwiększonej pracy serca. Inne objawy jakie u mnie występują to zawroty głowy, duszności, problemy ze złapaniem oddechu. Dzieje się tak w sytuacjach nerwowych, po wysiłku, ale także przy spokojnym leżeniu na łóżku-czyli bez konkretnej przyczyny. Byłam z tym już u trzech lekarzy pierwszego kontaktu, po zrobieniu EKG nie dostałam nawet żadnej wzmianki o spotkaniu z kardiologiem, bo wynik był w normie, i lekarze sądzili, że to*na pewno nerwica* , myśle więc, że po prostu nie traktowali mnie poważnie. Czy ktoś z Państwa ma pomysł co to może być, lub ma podobne objawy? Co z tym można zrobić? Pozdrawiam.

A nie możesz iść prywatnie do kardiologa? W razie nagłego bólu serca na tle nerwicowym może pomóc napicie się neospasminy lub nervosolu.Nervosol 1 łyżeczka, a neospasmina łyżka.Dodatkowo mozna wziąć jedną witaminę PP.Kup sobie też w sklepie zielarskim kwiat głogu [sypany] i pij zamiast herbaty.Zalewa się w garnuszku zimną wodą i gotuje kilka minut.Potem pod przykryciem kilka minut przestygnie ,przecedzić i pić.Można też pic herbatę z dzikiej róży,ale też ,,sypaną** ze sklepu zielarskiego, nie ze sklepu w saszetkach. Na ser e ma też korzystny wpływ miód rzepakowy. Wieczorem należy łyżke midu wrzucić do zimnej przegotowanej wody.Trzy czwarte szklanki.Rano wcisnąć sok z pół cytryny ,zamieszać i wypic.To sa domowe sposoby na ulżenie sercu.No i konieczny jest ruch.Najlepiej relaksuje pływanie.Jeśli umiesz pływać, to chodź na basen.Mogą być też gry zaspołowe: siatkówka czy koszykówka.A może szybki marsz w miłym towarzystwie? Albo rower? Tylko nie samotnie,ale z kimś, kto jest ci życzliwy. Idzie wiosna! Pozdr.

Jeśli twierdzisz że Cię zbywają a czujesz że na prawdę jest coś nie tak, to może spróbuj jak przedmówca, prywatnie, a jak nie masz zbytnio pieniędzy, to podczas ataku zadzwoń po prostu po pogotowie. Dodatkowo dodaj jeszcze coś od siebie że straciłaś przytomność i może zabiorą Cię do szpitala na badania. Nie warto ryzykować i szukać odpowiedzi na zwykłym forum. Pozdrawiam.

Witam.EKG rzadko wykrywa jakieś nieprawidłowości, no chyba ,że był zawał.Zgadzam się z KRAQS wstąp po prostu na SOR i domagaj się zbadania,bo żle się poczułaś np. na ulicy lub w sklepie.Pijaka jak przywiozą to mu wszystkie badania robią ,a my zwykli ,to co?....gorsza kategoria?Nie czekaj na gorsze sygnały, organizm wysyła ci sygnał,więc nie lekceważ,żeby nie było za póżno.

Gość Znawca tematu

Jeżeli kardiolog nic nie znajdzie konkretnego,tarczyca w normie i nie ma anemi to czasami się zdaża że za takie napady odpowiadają pasożyty Np.toksyny produkowane przez lamblie powodują duszności i tachykardie która przychodzi nie wiadomo kiedy.