Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z płucami pomocy

Gość marta0206

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marta0206

Witajcie, mam 23 lata, 3 mc temu lekarz stwierdzi stwierdzil u mnie zapalenie pluc, bez rtg. Od tego nieszczesnego zapalenia pluc niewiele sie zmienilo, nadal mam bardzo silne dusznosci, zwlaszcza, gdy sie poloze. Wtedy dusze sie i nie moge sobie z tym kaszlem poradzic. Trwa to juz 3 mc. Kaszel suchy meczy mnie 3 mc z krotkimi przerwami. Dostalam lek, bralam go tydzien. Potem dr kazala brac go kolejny tydzien , zero poprawy. Za 3 razem stwierdzila, ze taka moja uroda :o Wczoraj mialam silne dusznosci, slablam, mialam potwornie silny bol w klatce piersiowej a do tego uczcie leku, omdlewalam. Dr nie chce mi dac skierowania:( nie wierze jej, ze tak ma byc:( czy ktos z Was przechodzil cos podobnego??? Powinnam zglosic sie do szpitala?? Strasznie sie boje. Od okolo 2 tygodni boli mnie prawa reka , ciezko mi sie oddycha :(

A nie mozesz iść na rtg i zpłacić 40 zł i masz wynik wraz z opisem/?Może to astma lub alergia.....Ale to może stwierdzić lekarz pulmonolog. Nie idź już do tej samej lekarki ,tylko do innej.Bo ta jesli popełniła błąd, to się nie przyzna. A inny lekarz moze da ci coś i innego i skierowanie do pulmonologa.Ale rtg konieczne, bo lekarz na zdjęciu widzi co jest. Z tym że nie każdy się zna ,więc lepiej mieć opis. Każdy pacjent korzystający z przychodni NFZ MOŻE co pół roku zmieniać lekarza albo przychodnię rejonową.Al;e jeśli chcesz być osbsłużona szybko, to jedź wieczorem do szpitala ,gdzie mają oddział płucny.Wcześniej zadzwoń na pogotowie i dowiedxz się gdzie mają dyżur.Powiedz,że masz duszności i tam ci na pewno pomoga.

Otoz, ostatecznie trafilam do szpitala ze wzgledu na dusznosci i bole w klatce piersiowej, wysoka goraczke. Badania nic nie wykazaly a mnie nadal boli i dusi mnie kaszel. Rtg ok serce (ekg) ok. Nie pozostaje nic innego jak to cierpliwie znosic.