Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol brzucha obok pepka nasila sie

Gość Patryklitwa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patryklitwa

Witam. pisze w tym dziale bo nie bardzo wiem gdzie mam napisac. Od pewnego czasu miewalem bole z lewej strony brzucha mniejwiecej na wysokosci pepka ale w lewo...bagatelizowalem to gdyz byl to bol chwilowy i mijal poza tym zdarzal sie bardzo zadko. teraz od 3 dni odczuwam teb bol bez przerwy i jest silniejszy a jesli ustapi na moment to po chwili wraca takim jakby ostrzejszym ikluciem i staje sie ciagly troche lagodniejszy;/...od 3 dni mam takze ostra biegunke, wrecz jak by puscic maksymalnie wode z kranu z takim cisnieniem. bol ten ktory odzuwam promieniuje na lewy bok troche do plecow i w gore w strone lewego pluca(nie wiem czy to wazne ale boli mnie tez kregoslup od pewnego czasu ale to chyba zle spie tak mi sie wydaje).

Moze to coś z jelitem grubym. Idź koniecznie na początek do chirurga.Obada brzuch i zobaczy co się dzieje.Na biegunke z naturalnych leków dobrze jest pić wodę, w której się gotowały czarne jagody suszone. Suszone jagody sa w sklepie zielarskim a może i w aptece. Jeśli chodzi o jedzenie, to mozna zagotować ryż [ kilka razy go opłukać przed gotowanem] w dużej ilości wody.Posolić koniecznie [elektrolity!]. Potem część wody odlać,a część zostawić i zmiksować na b. rzadką papkę. Jeść często i po trochu ciepłe.,,Kompot** z suszonych jagód pić tez często po trochu ,ciepły ,bez jagód, samą wodę,jagody odcedzić.