Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne dziurki na buzi chyba pory

Gość Muchal0958

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Muchal0958

Witam mam 24 lat i od pewnego czasu pewien problem .. Mianowicie robią mi się dziurki na buzi na czole na policzkach i one się poszerzają tak jak np. Dziury na naszych polskich drogach . Na rękach natomiast coś podobnego się robi jak by blizny takie jak by mnie ktoś papierosem przypalil i też wpierw małe są. Dodam co mi na ogół dolega i na co cierpię może to ważne... Poty B całego ciała przy małym wysilku najczęściej i najwiecej na czole dłoniach i stopach , ciągle waże tyle samo nie mniej nie więcej czyli 59kg przy 170cm wzrostu. Rano jak się obudze mam w buzi jak w tramku jak by mi coś z zębów ciekło i ucisk w brzuchu jak by mnie coś tam ssało jak bym był głodny bardzo czy co do tego boli kręgosłup na samym dole pleców i mam wzdęcia kał mam normalny w porzadku nie na zmianę . Wlosy mi więcej wypadaja nie ze łysieje chyba ale przezadzone się zrobily no mniej. Aa i oczy coś z oczami tak j jak bym mial w nich małe kamyczki nie raz i wieczorami szczególnie tracę ostrość widzenia źrenice oczy robią się jednego koloru czarnego A mam brązowy kolor tak się poszerzają no i czasem jak na coś patrzę to podwójnie nie raz widze no tak jak by mi na zeza uciekaly oczy. A w rodzoną chorobę mam arytmie serca . Badania jakie ostatnio robiłem to na tarczyce i mam w porządku . Proszę mi jakoś pomóc szczególnie z tymi dziurami poszerzającymi się muszę się chociaż trochę domowo podleczyc bo jestem za granicą robię na czarno bez ubezpieczenia tak ze o lekarzu nie ma mowy z gory dziękuję i pozdrawiam.

Problemy z brzuchem pewnie od złego odżywiania.Aby ukł. pokarmowy działa jak należy, trzeba się odżywiać jak najbardziej naturalnie: nie jeść tzw. gotowców,bo sa naszpikowane sztucznymi przyprawami, konserwantami, barwnikami itd.Lepiej ugotować sobie ziemniaków, utłuc i zjeść z masłem,jajkiem, fasolką niż jakieś kebaby i pizze.Jak masz możliwość, to gotuj sobie zupy na udku z kurczaka.Wystrczy pokroić warzywa ,a na koniec jak gotowe dosypać troszkę kaszki manny błyskawicznej, chwilę pogotować.Nawet makaron możesz nie kupować, bo lane kluseczki robi się 3 minuty.Jogurt naturalny.Dla uregulowania ukł. pokarmowego kup sobie dwie przyprawy: kminek i majeranek.Jednakowa ilość wagowa.Zmiel w młynku ,wymieszaj i trzymaj w słoiczku zakręconym. Codzienni uzywaj 4 razy po pół łyżeczki rozmieszane w kieliszku letniej przegotowanej wody. To bardzo dobrze wpływa na jelita.Działa rozkurczowo i przeciwzapalnie.Poczytaj na czym, polega dieta lekkostrawna.Nie pioj napojów gazowanych i słodzonych.Najlepiej gotuj sobie kompot z jabłek.Daj do niego cynamonu i ze trzy goździki. Do pracy możesz sobie robić takie ,,naturalne** picie. Można ciut miodu dodać.Albo wodę zimną przegotowaną z sokiem z cytryny i miodem.Moja znajoma, która całymi dniami przebywa w pracy i zmuszona była odżywiać się na mieście po pół roku miała podobne sensacje z ukł. pokarmowym. Żoładek ma swoją wytrzymałośc i zaczyna protestować jak się go katuje byle czym. Dobrze też ,aby ś wieczorem przed snem napił się lnu.Łyżke siemienia lnianego gotuje się 10 minut w szkl. wody,a potem przecedza i pije letnie.Len działa kojąco na ścianki jelit.

Mógłbyś jeszcze pic propolis.Rano jak wstaniesz po jedzeniu i umyciu zebów,weź krople propolisowe w kieliszku wody letniej przegotowanej ,trzymaj dłuższą chwilę w ustach, wypłucz tym dokładnie usta,zęby,z lewej i z prawej, gardło i połknij powoli. Propolis dwzynfekuje usta , dziąsła,gardło, [przełyk, żoładek. Jak boli gardło to tez tym płukac i połknąć.Oczywiście pod warunkiem ,że nie masz uczulenia na produkty pszczele.

Gość Michal0958

Pracuje przy koniach mam styczność z nimi bo muszę je czyścić do tego wiadomo też na codzień mam styczność z sianem słomą i dużą ilością kurzu . Chciałbym tylko się pozbyć tych dziurek które mi.się robią i powiększają. A co do jedzenia to fatycznie jem.co popadnie od słodyczy po jedzenie z chemią