Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls

Gość Hubert94

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hubert94

Witam. Mam 20 lat i od pewnego czasu (3-4) miesiące mam wysoki puls spoczynkowy (90-100) w ciągu dnia gdzie dużo chodzę oraz jeźdżę daleko na studia puls (120-150). Moja przygoda z szybkim biciem serca zaczeła się od zwykłego schylenia się, żeby podnieść coś z ziemi wtedy pierwszy raz czułem, że serca mi momentalnie przyśpiesza. Od tego czasu zrobiłem szereg badań tsh, badania krwi ,echo serca, ekg, byłem u kardiologa który stwierdził, że serce mam zdrowe oraz u psychologa i psychiatry którzy stwierdzili, że mam *prawidłowy profil psychiczny* i nie jest to nerwica stąd moje pytanie. Czy przy tym schyleniu mogło coś mi się stać nie wiem np coś z kręgosłupem lub coś? Bo nie daje już rady z tym pulsem. Przestałem palić, pić ale nadal nic to nie dało. Przyjmowałem magnez oraz potas biore tabletki na uspokojenie oraz pije duzo melisy ale to rownież nie przynosi efektów. Proszę o pomoc bo może też kiedyś ktoś z Państwa tak miał. Czy schylenie się i pojawienie po tym tego szybkiego bicia serca ma jakiś związek? Nie odczuwam żadnych innych dolegliwości, nie odczuwam strachu lęku nie drętwieją mi kończyny tylko ten puls :/ dodam, że gdy zjem obfity posiłek serce przyśpiesza jeszcze bardziej

Witam, ja mam 24 lata i także problemy z pulsem do tego miałam wysokie ciśnienie do 160/110, ale mam wrodzoną wadę serca i co jakiś czas coś nowego dochodzi, ale na ten puls dostałam tabletki Concor Cor 2,5, które spowodowały obniżenie ciśnienia i pulsu, z tym że puls czasem skacze mimo tabletek, a ciśnienie teraz jest niziutkie, górne nawet 96. Z potasem lepiej uważać bo podobno też może zaszkodzić, może niech Pan spróbuje jakiś komplet witamin, jakiś witaminer czy coś i kropelki kardiol chyba tak to się nazywa.