Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie, miesien sercowy(?)

Gość TonyMotana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TonyMotana

Zacznę od początku. Prowadziłem dosc siedzacy tryb zycia, tylko sporadyczne spacery, niedawno zaczalem popalac papierosy no i oczywiscie - lubilem zapalic trawe raz na tydzien. Zdarzal sie okres, ze palilem 2-3 dni i robilem dluga przerwe. Bywalo tez, ze sypialem po 5 godzin. Kiedys duzo biegalem i prowadzilem inny tryb zycia i wlasnie pewnego dnia postanowilem isc sobie pobiegac zeby sprawdzic wydolnosc organizmu i w drodze powrotnej do domu nie moglem uspokoic bicia serca i czulem ucisk (przebieglem 2km). Od tamtej pory minely 2 tygodnie wiec jest juz troche lepiej, ale nadal czuje ten lekki ucisk (jak by mi serce mialo wyjsc z piersi) i sporadyczne kłucia, od czasu do czasu. Czasami przy banalnej czynnosci takiej jak wycieranie glowy recznikiem serce mi bije tak jak bym szedł szybkim marszem. Przed biegiem wszystko bylo w normie, brak chorob przewleklych etc. W szpitalu robiono mi EKG i wyszlo, ze cisnienie, tetno mam w normie oraz cos o tachykardii zatokowej (100 uderzen na minute). Moje pytanie brzmi czy palenie trawy moze negatywnie wplywac na prace serca w przyszlosci?