Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co z moim sercem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 20 lat od czasu półtora miesiąca mam wahania ciśnienia do tego nisku puls, robiłem badanie ekg wyszły źle, morfologia dobrze mam czasem dziwne uderzenia oraz dodam że bardzo czesto choruje na przeziebienia rzadziej na grype w okresie zimowym. Tak też było przed moimi objawami. Aktualnie czekam na badanie holterem. Czy jeżeli badanie morfologiczne + potas, fosfor wyszło dobrze to można wykluczyć np. zapalenie mieśnia sercowego ? bądź inne groźne dla serca schorzenia ? Pozdrawiam serdecznie

Gdyby lekarz podejrzewał zapalenie mięśnia sercowego skierowałby do szpitala .A jak mg był badany ?Co wyszło nie tak w ekg?Jeśli mam ciebie pocieszyć to zły wynik nie swiadczy o chorobie serca tak jak dobry nie swiadczy o zdrowym sercu :) Taki paradoks .Musisz niestety czekać na dalsze badania .

Przepraszam, badane miałem glukozę, sód i potas oraz mocz i morfologia wszystko w normie, ekg wyszło dość dziwnie tzn np. 5 dużych uderzeń szerszy odstęp kilka małych i znowu i cyklicznie, lekarz był zdziwiony mierzył sobie odstępy które były symetrycznie równe, oczywiście podczas badanie byłem mega zestresowany myślałem że zemdleje ;)