Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bicie serca i kłucie w płucu

Gość Hubert1994

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hubert1994

Witam. Nazywam się Hubert mam 20 lat i moje problemy zaczęły się parę miesięcy temu. Gdy schyliłem się i wyprostowałem czułem nagle przyśpieszenie serca i zrobiło mi się szaro przed oczami, myślałem, że to przez papierosa którego zapaliłem chwile temu więc to zbagatelizowałem. Jakoś miesiąc po tym wydarzeniu trafiłem do szpitala z pulsem 100-110 który nawet w nocy nie malał. Tam zrobiono mi badania krwi, ekg, echo serca i powiedziano mi, że to nerwica i mam się tylko nie denerwować. Myślałem, że skoro to tylko stres to żyłem z tym normalnie, spacery, jakieś zioła i herbatki na nerwy. Z biegiem czasu coraz bardziej męczyłem się na spacerach co było dla mnie dziwne bo gram w siatkówkę plażową oraz jeżdże na turnieje z sukcesami więc trudno było mi uwierzyć, że po spokojnym spacerku serce biło mi jak szalone. Od paru dni musze w trakcie krótkiego spaceru usiąść gdzieś tak bije mi serce a wejście na 3 piętro do domu to już prawię misja niemożliwa. Zauważyłem również, że gdy siedzę lub leże mój puls jest spokojny ale gdy tylko wstane to serce nagle przyśpiesza i tak dziwnie mocno bije. Zmierzyłem sobie puls jak siedziałem (71) oraz gdy stałem (134). Męczy mnie już nawet wstanie z łóżka. Po każdym posiłku również mój puls przyśpiesza i to gwałtownie. Od dwóch dni czuję ból w płucu przy wdechu i kręci mi się w głowie. Czy takie dolegliwości normalne są przy nerwicy czy raczej zrobić jakieś badania żeby coś wykluczyć. Proszę o pomoc bo nie mam już siły :/

Może nadużywałeś napojów energetycznych, coli itp. napojów.Pij wode z sokiem z cytryny i miodem rzepakowym, kompot z jabłek z cynamonem., muszyniankę ,.....ale nie pij nigdy napojów z kartonów czy kolorowych gazowanych , coli itd. Jeśli trenujesz, to na pewno dużo piłeś nie to, co sprzyja zdrowiu.