Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapytanie o EKG przez telefon!

Bogumil81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od końca 2013 r. cierpię na nagłe skoki ciśnienia i tętna od 160/100 do 210/111 tętno ok 130 często towarzyszy temu nieregularny rytm pracy serca. Niestety ciężko trafić żeby w tym momencie wykonać EKG i do dnia dzisiejszego nie znam przyczyny tego stanu rzeczy zażywałem sporo leków m.in. Metocard 50 mg, Metocard ZK,Rytmonorm 150mg, Propranolol WZF, Nitredypina 10 mg, Captopril. Aktualnie przyjmuje Concor 2,5 MG i interwencyjnie nitredypine. Niestety badania typu Holter, EKG, próba wysiłkowa, echo nic nie wyjaśniły. Dostałem skierowanie do Poradni Zaburzeń Rytmu Serca kolejka tam to pewnie ze 2 lata, więc chciałbym się zorientować czy ktoś wie może jak się sprawdza EKG na telefon. Myslałem o event holterze, ale te skoki się zdarzają tak nieregularnie, że czasem przez cały miesiąc się nie dzieje nic a czasem w tygodniu są 2? Chciałbym po prostu przy skoku ciśnienia i tętna wychwycić charakter nieregularności pracy serca. A może są jeszcze jakieś możliwości w tym zakresie za merytoryczne informacje będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam