Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wada wrodzona serca - zastawka aortalna dwudzielna

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, najbardziej boję się że się nie obudzę, to mnie przeraża tak że nie mogę jeść. Niestety nie mam pojęcia kto robił mi echo, to był taki wysoki przsiwawy młody lekarz (przystojny) ale nie wiem jak miał na nazwisko to wszystko było tak szybko że nie zauważyłam plakietki. W echu wyszło całkiem co innego w sensie dodatkowo że ta aorta jest poszerzona i mogłaby się rozwarstwić w przyszłości, o czym tutaj nikt nic nie mówił. Byłam na wizycie bardzo długo, bardzo długo z kardiologiem dr Sobczynski dyskutował, zostałam chyba tak pierwszy raz dokładnie przebadna co mnie ucieszyło że z takim sercem do mnie podeszli. Tak dostałam nr telefonu do dr Sobczynskiego, prosił bym odezwała się rano przed 9 o termin bo miał mi ustalić i zadzwoniłam, i wszystko już wiem. Z jednej strony ciesze się ze już wnet będize po wszystkim, a z drugiej to będzie bardzo ciężki dla mnie miesiąc, bo przeraźliwie się boje.

Gość szczesliwa

Ciasteczkowa Pewnie echo robił docent Gackowski tak jak mojemu mężowi. To bardzo dobry kardiolog. Doskonale wiem co przeżywasz, ale musisz zaufać doktorowi Sobczyńskiemu.Ja również do niego dzwoniłam jak mąż był już w klinice. musisz myśleć pozytywnie aczkolwiek wiem jakie to jest trudne. pocieszającym jest fakt że klinika w szpitalu Jana Pawła jest bardzo dobra. sama zobaczysz ile wykonują tam takich operacji. napewno będzie wszystko dobrze zobaczysz :) dobrze że nie musisz czekać długo. mój mąż czekał 1,5 miesiąca ale my nie chcieliśmy przyśpieszać bo mąż musiał dwukrotnie zaszczepić się na żółtaczkę i wyleczyć zęby. po operacji leży się tydzień w klinice a później kierują do sanatorium. W Krakowie wszczepiają bardzo dobre zastawki biologiczne,a doktor Sobczyński robi bardzo małe cięcia :) mój mąż ma ok 6 cm i teraz już prawie niewidoczne :) głowa do góry i myśl pozytywnie :)

Gość szczesliwa

Ciasteczkowa jak nam doktor Sobczyński powiedział o konieczności operacji byłam tak samo przerażona jak ty.Doktor Sobczyński powiedział nam że w każdej minucie operacji a również po samej operacji w każdej minucie operacji czuwa nad pacjentem wykwalifikowany zespół lekarzy. dobrze że nie będziesz musiała długo czekać :) lepiej mieć to już za sobą