Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Xarelto 15mg skutki uboczne?

Gość iwwww

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie tego leku czy ktoś stosował? Lekarka w szpitalu przepisała go tacie, ale nas porządnie nastraszyła, że może wystąpić krwawienie dosłownie wszędzie. Tata ma wrzody na żołądku i czy to nie zwiększy wystąpienia krwawienia. Czy komuś zdarzyło się jakiekolwiek krwawienie po zażyciu leku?

Gość kemotbankowy

Lekarz przepisał mi xarelto 15 mg dawkowanie 2 razy dziennie, około 5 dnia zacząłem mieć krwawienie z dziąseł a 10 dnia brania leku krwiomocz co mnie brdzo wystraszyło i odstawiłem lek. Zobaczymy co powie mi w tym temacie lekarz.

Mój tata nie mógł tego przyjmować, przepisali mu 20 mg. Krew mu się lała z nosa, jak świni z poderżniętym gardłem, w szpitalu nie mogli tego zatamować. Natomiast moja ciocia drobnej budowy ciała bierze taką dawkę i nie ma krwotoków. Moja mama 3 lata brała 15 mg i oczywiście puchły jej nogi i są czerwone oraz takie dziwne narośle suche, ale do tej pory krwotoków nie było, aż do wczoraj i dziś to samo chociaż już jej nie podałam dzisiejszej dawki.

Biorę od dwóch miesięcy, teraz jestem po zabiegu ablacji i ciągle z dziąseł mi leci.. Czasem przy wydmuchiwaniu nosa też krew. W dodatku jak biorę lek rano to czuję się fatalnie, zawroty głowy, słabo się czasem robi, osłabiony jestem. Też tak macie?