Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie lewej i prawej ręki

Gość slodki93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w maju skoncze 22 lata od kilku dni mam mrowienie w lewej i prawej ręce w lewej mocniejsze w nocy bardzo mocno popoludniami rownież jest i to nie lekkie od czego to moze byc czytalem ze niby od komputera ale nie wiem czy to prawda pracuje na magazynie przy częściach samochodowych

A może masz jakieś skrzywienie kręgosłuopa szyjnego lub /i piersiowego i gdy cos dźwigałeś przesunęło ci się coś w kręgosłupie i jest ucisk na nerw i stąd drętwienie.A może na siłownię chodziłeś,od ćwiczeń tez mogło sie coś stać.Spróbuj kilka razy dziennie poowisieć na chwilę na drążku, np. na placu zabaw.Wtedy poszczególne części kręgosłupa troche oddala się od siebie i - być może-- to pomoże. Jeśli umiesz pływać, to na basen idź.Pływanie doskonale rozluźnia wszystkie mięśnie i może to pomóc z kręgoslupem.MOże wróci do normy od pływania? Kto wie>?Ale spróbowac warto.Jak nie, to tylko gabinet fizoterapii i jakaś fizykoterapia.

Gość Piotr 57

Może być protruzja tarczy między kręgowej z uciskiem na worek oponowy . Wykluczyć może tylko rezonans magnetyczny .. Pływanie tak - rehabilitacja jest ograniczona ,uwaga na masaże .. Ja to niestety mam z kręgosłupem nie ma żartów ... zdrówka Życzę