Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pytanie o ciśnieniomierze

Artpos111

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze i najdokładniejsze są ciśnieniomierze z *zegarem * i8 słuchawkami ale trzeba nauczyć się mierzyć samemu na takowym albo ktoś z rodziny musi umieć .A dlatego są najlepsze bo słyszymy sami w słuchawkach pomiar .Ciśnieniomierze elektroniczne mierzą tylko ciśnienie skurczowe a rozkurczowe wyliczają algorytmem ,dlatego nie są aż tak dokładne .Polecam wybrać dobrej firmy bez zbędnych bajerów .

Tak jak mówi kolezanka Pinda zwykły cisnieniomierz najlepszy najdokładniejszy ja mam dwa kazdy pokazuje inny pomiar nadgarstkowy brauna i automata firmy rossmax taki sobie ta firma pierwsza co mówisz w miare jest i pamietaj o rozmiarze rękawa Pozdrawiam

Ja bym zaproponował też SmartCardio. Polska marka, nie jest to chiński sprzęt z dalekiego Wietnamu, a niestety ciągle się takie zdarzają w sprzedaży a są reklamowane i promowane jako medyczne. Tutaj ciśnieniomierz jest faktycznie medyczny, atestowany, a przez to precyzyjny.

W dniu 25.02.2019 o 14:35, Gość rennn napisał:

Ja bym zaproponował też SmartCardio. Polska marka, nie jest to chiński sprzęt z dalekiego Wietnamu, a niestety ciągle się takie zdarzają w sprzedaży a są reklamowane i promowane jako medyczne. Tutaj ciśnieniomierz jest faktycznie medyczny, atestowany, a przez to precyzyjny.

Żona wypatrzyła już jakiś czas temu Smart Cardio gdzieś w internetach i najbardziej nam się spodobało to że ma akumulator zamiast baterii. Świetny jest, szybko się ładuje długo trzyma można tych badań zrobic całkiem sporo nim padnie. Latwa obsluga, duze przyciski i wyswietlacz.

W dniu 11.04.2019 o 15:55, Gość robert napisał:

Żona wypatrzyła już jakiś czas temu Smart Cardio gdzieś w internetach i najbardziej nam się spodobało to że ma akumulator zamiast baterii. Świetny jest, szybko się ładuje długo trzyma można tych badań zrobic całkiem sporo nim padnie. Latwa obsluga, duze przyciski i wyswietlacz.

Również polecam