Artpos111 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam.Jaki kupic ciśnieniomierz naramienny elektroniczny? Mam do wyboru Omron m6 comfort lub Microlife A150 AFIB macie też jakieś inne propozycje do 200zł ale chodzi mi o te dwa głównie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Najlepsze i najdokładniejsze są ciśnieniomierze z *zegarem * i8 słuchawkami ale trzeba nauczyć się mierzyć samemu na takowym albo ktoś z rodziny musi umieć .A dlatego są najlepsze bo słyszymy sami w słuchawkach pomiar .Ciśnieniomierze elektroniczne mierzą tylko ciśnienie skurczowe a rozkurczowe wyliczają algorytmem ,dlatego nie są aż tak dokładne .Polecam wybrać dobrej firmy bez zbędnych bajerów . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aaaa Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ktoś ma jeszcze z Was jakieś pomysły oprocz tego jednego liczę na więcej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jeszcze jedna uwaga ,wybieraj z dobrym ,porządnym ,wytrzymałym mankietem .Ostatnio koleżanka u nas kupiła niby dobry ciśnieniomierz a rękaw ceratowy .To są najczęściej psujące się elementy które potem bardzo trudno dostać w serwisach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Robinson Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Tak jak mówi kolezanka Pinda zwykły cisnieniomierz najlepszy najdokładniejszy ja mam dwa kazdy pokazuje inny pomiar nadgarstkowy brauna i automata firmy rossmax taki sobie ta firma pierwsza co mówisz w miare jest i pamietaj o rozmiarze rękawa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość saraa Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Ja od niedawna sobie kontroluję ciśnienie i używam urządzenia SmartCardio. Znajoma mi polecała i faktycznie mierzy dokładnie, szybko, no i przez to że jest akumulator to nie trzeba się bateriami przejmować, wymianą, kupowaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jozefa Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Kupowaliśmy sobie z mężem też SmartCardio. To on gdzieś wypatrzył przez internet. Działa ładnie szybko wyniki są dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rennn Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ja bym zaproponował też SmartCardio. Polska marka, nie jest to chiński sprzęt z dalekiego Wietnamu, a niestety ciągle się takie zdarzają w sprzedaży a są reklamowane i promowane jako medyczne. Tutaj ciśnieniomierz jest faktycznie medyczny, atestowany, a przez to precyzyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość robert Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 W dniu 25.02.2019 o 14:35, Gość rennn napisał: Ja bym zaproponował też SmartCardio. Polska marka, nie jest to chiński sprzęt z dalekiego Wietnamu, a niestety ciągle się takie zdarzają w sprzedaży a są reklamowane i promowane jako medyczne. Tutaj ciśnieniomierz jest faktycznie medyczny, atestowany, a przez to precyzyjny. Żona wypatrzyła już jakiś czas temu Smart Cardio gdzieś w internetach i najbardziej nam się spodobało to że ma akumulator zamiast baterii. Świetny jest, szybko się ładuje długo trzyma można tych badań zrobic całkiem sporo nim padnie. Latwa obsluga, duze przyciski i wyswietlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asd Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 W dniu 11.04.2019 o 15:55, Gość robert napisał: Żona wypatrzyła już jakiś czas temu Smart Cardio gdzieś w internetach i najbardziej nam się spodobało to że ma akumulator zamiast baterii. Świetny jest, szybko się ładuje długo trzyma można tych badań zrobic całkiem sporo nim padnie. Latwa obsluga, duze przyciski i wyswietlacz. Również polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi