Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dyskomfort w klatce pierosiowej po lewej stronie ( pod pacha tez )

Gość Lukasz1990

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lukasz1990

Witam. Tak jak w temacie czuje bardzo dokuczający dyskomfort po lewej stronie w klatce piersiowej zadko ukucia jakby w sercu ale nie mocne , czasem wszystko ustaje po zmianie pozycji albo jakims ruchu , mam tak od jakiegoś tygodnia i chyba wiem co jest tego przyczyna .... Pale marihuanę i papierosy ....Pierwszy ból wystapil wlasnie po spożyciu marihuany ... zaraz po paru < buszkach > bardzo wtedy spanikowałem bo nie byłem już trzeźwy i lekko mnie przyduszalo , od tamtej pory przestałem palic i marihuanę i papierosy ... Czasem lecz rowiez zadko czuje ten dyskomfort również pod lewa lopatka ale być może to promieniowanie od klatki ... Tez nie pomaga mi w tym mój tryb zycia ... Stres w pracy , kiepska dieta .... sportu mało. a teraz najlepsze .... Mieszkam w uk w malej miejscowości , byłem już u lekarza ten nawet nie wysluchal mojego serducha , tylko dal mi wolne od pracy 2 tygodnie i kazal wrocic jeżeli urlop mi nie pomoze .... nie wiem czy to dyskryminacja czy tak może ja panikuje , ale chyba nie , ponieważ srce to nie palec czy nawet noga bez nich można zyc bez serca nie to jeden z najważniejszych organow ...czasem mysle sobie żeby zadzwonić na pogotowie i udac ze jest mo gorzej wtedy na pewno mnie przebadają ...

Przede wszystkim chyba czas zmienić troszkę tryb życia .Na pewno lekarzowi nie powiedziałeś całej prawdy więc potraktował jak potraktował .My w Pl narzekamy na służbę zdrowia a w Uk nie zbadają wcale i na wszystko dają paracetamol .Wiele osób po Maryśce opisywało tu bóle ,złe samopoczucie ,być może to jest norma przy tej używce ,Dodatkowo papierochy .Organizm daje znaki ostrzegawcze .