Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wiara czyni cuda, czy cud czyni wiarę?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam 16 lat (jeszcze nawet nie skończone) mam *coś* z sercem od 2001 roku, na początku to były szmery w okół serduszka aż potem przestało się to objawiać i każdy to lekceważył. W 2012 roku byłem na echo serca, ekg i wykryto powiększoną lewą komorę - zgoda, dało się z tym żyć, olałem to. Pod koniec 2014 roku byłem u kardiologa ze straszną męczliwością, wszedłem po schodach na drugie piętro i już nie mogłem zaczerpnąć oddechu - wysłano mnie ze skierowaniem do Gdańska gdzie, kontrolują moje bicie serca. Wykryto u mnie powiększoną komorę (8,5cm) oraz niewydolność serca na 25%. Znów to zlekceważyłem i żyłem jak zawsze, tylko iż brałem rano i pod wieczór leki. Przyszedł dzień kontroli, pojechałem do Gdańska i bum, ukazało się, że lewa komora nie pompuje krwi do płuc. W środę będę szedł na rezonans a w czwartek na cewnikowanie, czy mieliście podobne zdarzenia? Wiara czyni cuda, czy cud czyni wiarę? Pozdrawiam, Błażej.

Witam.Pewnie to pytanie nie do końca jest takie ciekawe dla ciebie ,wydaje mi się ,że chcesz pogadać na temat ,który dominuje w obecnej chwili czyli twoje zdrowie .Współczuję ci ,że w tak młodym wieku masz takie duże problemy ze zdrowiem.Ja miałam powiększoną lewą komorę serca prawdopodobnie po chorobie reumatycznej w młodości ,żyłam z tym do 58 lat,wtedy nie wytrzymała zastawka i jestem po operacji wszczepienia sztucznej zastawki. Piszesz, że miałeś przeszczep serca,jak jest u ciebie obecnie ,czy nie miałeś jakiś powikłań ,czy wróciłeś już do szkoły?Zyczę ci dużo wiary ,że będziesz zdrowy i będziesz korzystał z życia ,jesteś młody ,więc organizm szybciej dochodzi do siebie,W temacie szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką jest ewa która od najmłodszych lat miała problemy z sercem,dużo pisała o swoich operacjach ,jeśli cię to interesuje ,proszę poszukaj jej wpisy ,warto.Pozdrawiam.

Gość Ewa34zTOF

Oczyjakkot:To swietnie,ze przeszczep sie udal.Moze by do niego nie doszlo,gdybys nie zlekcewazyl wynikow pierwszych badan... Renatn:Juz jestem :-) Moja wada powstala w okresie zycia plodowego.Na razie mialam 3 operacje,czeka mnie czwarta.Nie wiem,czy nie wolalabym przeszczepu,bo mimo operacji nie bede w pelni zdrowa...