mali118 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Mam 29 lat i 7 miesiecy temu pojawil sie problem z sercem, na poczatku myslalem ze to przez ogromny dlugotrwaly stres, codzienne picie alkoholu i co za tym idzie szybko przybylem i sporo na wadze. Jakisz czas temu wzielem sie za siebie, zaczelem biegac brac aspargin i wit b6 waga lekko spadla kondycja sie porawila ale to nic nie dalo. Objawy jakie odczywam w klatce piersiowej to jakby serce uderzylo mocnej poczym przestuj i serce zaczyna bic szybciej przez kilka uderzen. Znalazlem stetoskop przylozylem do klatki i przy prawidlowej pracy serca slysze dwa wyraznie uderzenia: bum.bum..........bum.bum, podczas napadu jakby slysze pierwsze uderzenie wyraznie drugie zas slabo: bum.pyk. potem przestuj i serce uderza wyraznie. o wysilku mam bardzo czesto taki rytm pracy serca. Na codzien nie odczuwam dusznosci, nie trace przytomnosci chociaz przez taki stan rzeczy wpadam w nieraz w panike. Cytuj Odnośnik do komentarza
mali118 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dodam jeszcze ze podczas wysilku jest ok i zdarza sie to bardzo rzadko, Cytuj Odnośnik do komentarza
Justynakow Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witaj, chyba powinienes udać się do lekarza może w pierwszej kolejności tego od podstawowej opieki. Ten moim zdaniem powienien dać Ci skierowanie do kardiologa zrobią kilka badań i bedą wiedzieli od czego takie zachowanie Twojego serca. Holter (badanie) powienien wszystko wyjaśnić aczkolwiek skoro zdarza się to rzadko to raczej może kilku dniowa wizyta na oddziale kardiologii bedzie skuteczniejsza. Ja też mam tak często ze swoim sercem ale ja od urodzenia choruję. Więc nie lekceważ bo pewnie to nic takiego ale lepeij nie przegapić jakiegoś momentu decydującego...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
mali118 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dzieki Justyna za wiadomosc. Odczywam to wlasnie bardzo czesto. Bylem dzisiaj u kardiologa, mialem ekg niestety podczas zapisu nie mialem napadu, wystapily chwile po odczepieniu aparatury. Kardiolog powiedzial ze na wykres ekg jest w normie i nic nie widzi, zlecil tylko magnez. Martwie sie troche bo te uczucie zatrzymywania serca sa okropne, wczoraj mialem je przez caly dzien co drugie udrzenie pod lekka gorke podejsc nie moglem bez tego uczucia. Czy gdyby serce bylo uszkodzone wyszlo by to na wykresie nawet bez tego napadu? Cytuj Odnośnik do komentarza
as12 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Twoje serce na pewno nie jest uszkodzone jak to nazywasz,a to co odczuwasz to najpewniej skurcze dodatkowe wiec umów się na holtera i wszystko będzie jasne,ja mam kilka tysięcy skurczy na dobę i na poczatku tez myslalam ze ładne na zawał ,teraz się pomału oswajam z nimi a objawy takie jak u ciebie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza
mali118 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ok dzieki, troche sie uspokoilem. Dzisiaj pewnie zasne jak dziecko bo od kilku dni balem sie cokolwiek zrobic o snie moglem zapomniec jak tylko poczulem to dziadostwo. Na holtera mam sie stawic najlpiej po miesiecznej kuracji z magnezem. Dodam ze od dziecka cierpie na arytmie ale nigdy nie mialem takich objawow czasem serce zakulo ale pracowalo ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
as12 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak bo te twoje objawy wyglądają jak przy nerwicy lękowej niestety,im więcej strachu tym więcej skurczy ,ja tak mam niestety i tez wieczorem przechodzą męki żeby zasnąć czuje drżenia,czasami boli,pulsuje wszystko co możliwe,staram się z całych sił z tego wyjść może się uda pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza
mali118 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam ponownie. Dzis bylem u kardio. po opis holtera, wyszlo 1509 pobodzen komorowych pojedynczych, 1 para, 1 bigeminie, 10 trygeminie. Nadkomorowe 2, w czasie snu rytm jest praidlowy, bez af, svt, vt, bez pauz powyzej 2000msek. potas w surowicy 4mmol/l norma 3,5-5,1. Dostalem kaldyum i magnez narazie bez betabloc. poniewaz moj puls to 64 w czasie relaxu. Czy takie pobudzenia komor.i w takiej ilosc moze oznaczac nadal nerwice czy to juz inna liga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość talone Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Spoko, bedziesz zyl, tez tak mam. Pomaga magnez potas glebokie oddechy, relax, lekki, systematycznu wysilek. :) Cytuj Odnośnik do komentarza
as12 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jak najbardziej stres potęguje skurcze a serce masz na pewno zdrowe!!!ja tez mam komorowe skurcze ,biorę leki jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
dorota39 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam. Ja mam zdiagnozowane dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe,biorę leki na zwolnienie rytmu serca.w moim przypadku po diagnozie nabawiłam się nerwicy lękowej.Podłożem tej nerwicy jest ta choroba,chociaż lekarze zapewniają ze w moim przypadku to nic poważnego,że żeby te *tąpnięcia*serca mi nie przeszkadzały to by ich nie leczyli.W badaniu holtera wyszło ich tylko 130 utrwalonych a norma u zdrowego człowieka to 200.Teraz też czasam czuje te Tąpniecia ale te to już chyba są na tle nerwowym.Dodam ,ze mam ataki lęku,wtedy to jest masakra,dusznosc,cięzki oddech i trudności z zasypianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mali118 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za odp. i zycze wam duzo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mogotliwa Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Z tym sercem to nie ma żartów. Ja mam tak, że chwilami zwalnia, okropne uczucie. okazało się ze mam bradykardie. Trzeba jakoś żyć http://artmiaserca.info/objawy.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rip Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Cóż - trzeba do lekarza i ew. jakieś suplementy, czasami gold omega 3 polecają tak wspomagająco - no i leki, jeśli będzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi