Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls i ból serca

Gość dodo22

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam problemy z sercem i wciąż nie wiadomo co, byłem u kardiologa, był holter było echo było ekg, wszystko dobrze. Byłem w szpitalu raz na pogotowiu dali mi kroplówkę (elektrolity i magnez) tabletkę i syropek, wszystkie objawy ustały na 4 dni po czym wszystko wróciło. Kardiolog dał mi magnez z potasem, nie pomogło nic. Miałem angine po antybiotyku wszystko ok na 3 dni, nawet puls mi się unormował do takiego jakiego powonieniem mieć 60-56. A kardiolog twierdzi że normą jest 90-110. pff a serce mnie wtedy najbardziej boli. Bylem u neurologa i z badań krwi wyszedł wysoki poziom wapna ale dała mi ponowne badania i już w normie ale w 0.03 setnej dokładności (na granicy wręcz), ale dostałem gratis vit D3 i miałem jej mało poniżej 9 jednostek czy czegoś w surowicy. Niestety do kardiolog mam za 8 miesięcy (kocham cie Polsko), wiec rodzinny dał mi tabelki na vit D3 1000 jednostek czy coś. Nie pasuje mi tu to że jak mało vit D to i wapnia powinno być mało a mam go nadmiar :( no ale co zacząłem brać te tabletki i wszystkie objawy niemal znikły (Głownie nerwicowe [depresja osłabienie, światowstręt], bo taka diagnoze dal mi kardiolog (ten co się wahał dać środek na uspokojenie bo pewny nie był i koniec końca nie dał). Czasem serce zakuło ale 2 razy mi się wtedy trafiły objawy zawałowe tzn pierwsze co czuje to jakby zatraty świadomości potem ścisk na sercu i na koniec w mostu jakby noże wbite. Raz mi się zdarzyło że serce bolało a bul pulsował aż po lewą rękę. Dziś zażyłem tą witaminkę i nagle po 30-40 min serce zaczęło boleć, potem ustało potem gdy wstałem z łóżka serce zaczęło boleć gdy poruszam lewą ręką, nachylam się do przodu czy też gwałtownie wstaję lub też gdy się szarpię na lewo prawo. Ból nie jest takim ściskiem czy też uczuciem ruchu w sercu jak to wcześniej miałem. Jest to ból hmm jak macie siniak i go naciekniecie to czujecie ból + takie jakby parzenie szczypanie. Mam 18 lat jak coś więcej trzeba do diagnozy pomocy to proszę pytać i obserwować ten post na pewno odpowiem. Przeszłości rodzinny nie znam. Proszę o szybką pomoc i dziękuje.