Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dyskomfort i ból w klatce piersiowej

Gość kamil12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę Was o rade i opinie.Od pewnego czasu czyli jakos od świat czuję dziwne ukłucia po lewej stronie klatki piersiowej np jak szybko wstane lub sie mocna zestresuje czasami z prawej strony, klucie lekko ustało ale zato czuje dziwny ucisk w klatce w okolicach mostka.Od pewnego czasu boli mnie głowa znaczy nie boli tylko czuje jakies takie otumanienie z tyłu głowy , wczoraj tez bolał mnie odcinek ledzwiowy kregosłupa ktory ustał.Dodam że miałem robione Ekg i badania krwi i moczu wszystkie wyszły dobrze.Już niewiem co robic poradzcie ??

Witam, Opisywane dolegliwości nie są charakterystyczne dla określonej choroby serca, a raczej sugerują zmiany w kręgosłupie. To one właśnie mogą być przyczyną nietypowych bólów w klatce piersiowej. Dlatego warto zbadać kręgosłup - szyjny i piersiowy. W dalszej kolejności również lędźwiowy odcinek kręgosłupa. Dyskomforty w głowie budzą podejrzenie wahań w wartościach ciśnienia tętniczego. Możliwe jest chwiejne nadciśnienie tętnicze, czy występujące jedynie w niektórych sytuacjach. Dlatego warto mieć własny ciśnieniomierz i często mierzyć ciśnienie i tętno i zapisywać wyniki. Mierzyć należy szczególnie wtedy, gdy występują dolegliwości. Jeżeli stosuje Pan leki przeciwbólowe, to warto wiedzieć, że część z nich podnosi ciśnienie tętnicze. Zatem tym bardziej warto mierzyć często ciśnienie.

Dzień Dobry.Dodam że mam 18 lat na poczatku bólu miałem bardzo silny ból wrecz niepokoj przed śmiercią i bardzo wysokie ciśnienie ponad 150 wczoraj mierzyłem w normie 125/80 120/77 i ból pleców ustał. Dziś rano zmierzyłem ciśnienie własnie wtedy jak miałem lekkie kłucie i mam 150/88 .