Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trudności z oddychaniem, flegma i ciągłe zmęczenie

Gość Lucja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat, chodze do 3 klasy gimnazjum. Od pewnego czasu (ok. miesiąca) mam pewne problemy. Otoz, zaczelo sie od ciaglego zmeczenia. Od razu mowie, ze sypiam 8h i wiecej, wiec nie chodzi tu o niedobor snu. Poza tym zaczelam miec problem z uporczywa flegma, ktora, mimo, ze staram sie ja wykrztuszac, nie znika. Ostatnio zas nie moge spac, gdyz musze wrecz wymuszac oddech. Kiedy siedze, nie ma problemu, ale kiedy sie poloze, a w szczegolnosci w nocy, kiedy ide spac, nie potrafie normalnie oddychac, musze brac glebokie oddechy, co chwile. Prosze o rade. Czy jest to przejsciowy problem? Jak temu zapobiec? Jakie mogą byc przyczyny?

A gdzie ta flegma jest? W gardle czy w oskrzelach? Musi to zbadać lekarz. Jeżeli to w gardle, to spróbuj płukac usta ,zęby, gardło,a następnie połknąć krople propolisowe[jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele]. Propolis odkaża i działa przeciwzapalnie.Na wszelki wypadek nie pij i nie jedz nic słodkiego.Może niedawno brała ś antybiotyk bez osłony i grzyby się rozmnożyły?A jedzenie i picie słodkich rzeczy jest pożywką dla grzybów. Pij wodę z sokiem z cytryny.