Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagły ból głowy i wysokie ciśnienie

Daniel123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Zacznę od tego że od Poniedziałku bieżącego tyg mam dziwny skok ciśnienia i ból głowy. Ciśnienie mam już od rana po przebudzeniu a ból głowy dochodzi popołudniem czasem w południe, odkąd pamiętam zawsze gdy miałem mierzone ciśnienie lekarz mówił że mam jak u noworodka stąd dziwne obawy że coś może być nie tak. Dodam jeszcze że mam delikatnie zapchane zatoki a tydzień wcześniej nie mogłem zbić gorączki gdzie towarzyszyło przy tym całotygodniowe zatkanie uszu. Strasznie szybko się męczę kilka schodów i mocne bicie serca. Czy objawy całotygodniowych skoków ciśnienia oraz ból głowy może być spowodowany niedoleczoną chorobą ? Lub zapaleniem zatok ? Pozdrawiam.

Witam, Bóle głowy mogą być wywołane stanem zapalnym zatok obocznych nosa. Warto pokazać się u laryngologa na konsultacji. Nie wiadomo, na czym polegają skoki ciśnienia, ponieważ nie podał Pan wyników swoich pomiarów. Nadmierna męczliwość może być spowodowana przez utrzymujący się stan zapalny lub przez podwyższone ciśnienie tętnicze krwi. Proponuję jeszcze dzisiaj udać się do swojego lekarza rodzinnego.