Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i podejrzenie skurczy dodatkowych

Daniel011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Zacznę od tego jakie miałem robione badania: Echo serca, Usg serca, EKG wysiłkowe , Ekg , Holter 24 2x , TSH , FTS4, Morfologia , Markery CEA , Prześwietlenie klatki piersiowej 2X, ,łopatki , barku , USG jamy brzusznej . Moje objawy to . Ból w łopatce + ból w barku promieniujacy do lewej reki przez co reka jest cieższa . Bóle w klatce piersiowej (pieczenie sutka) , czasami tępy gniotacy bol po lewej stronie , bardzo rzadko po prawej , Kłucia po lewej stronie żeber na wysokosci serca , bóle pod mostkiem , bóle w splocie słonecznym . Teraz najważniejsze : Odczuwam palpitacje serca jednak NIE SA TO CZESTOSKURCZE ( nie odczuwam tachykardii ) Sa to najprawdopodobniej skurcze dodatkowe ( potykanie , szarpniecia ,) nagłe uderzenie co sprawia ze az caly sie zrywam i robie sie osowialy. Uczucie jakby serce nie mogło w pelni przepuscic krwi przez co stwarza sie uczucie przewracania sie serca. Zapowietrzanie , i cieżar na klatce piersiowej który występuje coraz rzadziej . Dodam że wszystkie badania które wymieniłem nie wykazały niczego złego , wrecz przeciwnie - były dobre . Mam lekkie wypadanie zastawki mitralnej i nic poza tym . Dodam że raz na jakiś czas zdarzy mi sie to że przy wdechu mam leciutki świst . PROSZE O SUGESTIE CO MAM ROBIC , CO to możę być bo juz nie wytrzymuje . Proszę o pomoc eksperta Pana Marka , poniewaz czesto ze mna rozmawiał !