Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wątek administracyjny Forum.Kardiolo.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Administratora Chciałabym sie dowiedziec, czy jest możliwa taka zmiana szaty graficznej , zeby tekst postów był bardziej wyrazisty, czytelny.Kolor jasnoniebieski uzyty do okreslenia nazw uzutkowników jest słabo widoczny.Oczywiscie nie jest to tylko moja opinia, dlatego prosze o rozwazenie takiej zmiany szaty graficznej, zeby nie trzeba było tak wysilac oczu przy czytaniu postów.Z poważaniem J.Szpaczyńska

Dziękuję za uwagi, są one czytane i rozważane. Czcionki zostaną troszkę powiększone, bo faktycznie są troszkę zbyt małe. Co do logowania (omawianego w innych wątkach) to pozostanie nowe rozwiązanie, czyli nie można podpisywać się tak samo jak osoba już zarejestrowana. Zatem, jeżeli ktoś zarejestrował się jako: Marek, to osoba niezalogowana nie może już użyć tej nazwy (wcześniej mogła. Pełne odpowiedzi - rozumiem, że chodzi o to, aby przy pisaniu odpowiedzi był widoczny wątek? proszę się zarejestrować i logować, wtedy formularz odpowiedzi jest w wątki, widać treść wątku. Nie można usunąć tematów, w których już udzielały odpowiedzi inne osoby. Tylko w skrajnych przypadkach są one usuwane, np. gdy łamią prawo, czy są np. spamerskie.

Od ladnych kilku lat tu zagladam, i strasznie, ale naprawde strasznie to wyglada szanowna Administracjo. I wyglada i dziala. Moze sie przyzwyczaimy, moze komus to odpowiada. Ale wg mojej opinii i znajomych *od serca*, to zmiana nie na gorsze ale na bardzo gorsze;). Szkoda. Bedziemy tesknic jeszcze dlugo. Zaloba:D PS. Inne fora tematycznie zblizone sa o wiele bardziej czytelne. Mam tylko nadzieje, że ta zmiana byla konieczna.

Witam Administratora. Mam prosbe o usuniecie zdublowanego watku zamieszczonego w dniu dzisiejszym tj.14. 01 z godz.6.13. na watku *Z nerwicy się wychodzi* w dziale NERWICA. Poza tym mam zapytanie : dlaczego choc jestem zalogowana i po napisaniu postu klikne na funkcje wysłania postu, post nie przechodzi i okazuje sie, ze juz nie jestem zalogowana. Jakiego rodzaju usterka za tym się kryje.Teraz zanim wyśle napisany post, muszę go zapisac * na wszelki wypadek * po to, ze gdy dam na *napisz wiadomość* , to jest wiecej niz pewne, ze za pierwszym razem post nie przejdzie. Dlaczego tak jest ? Wcześniej tak nie było. No i nadal po tej zmianie szaty graficznej , uwazam, ze przydałoby sie przyciemnienie tych jasnoniebieskich literek na zdecydowanie ciemniejsze, by nie trzeba było tak wytężać wzroku.Z góry dziekuje za interwencje( ten post tez na wszelki wypadek zapisałam na myszce, by nie pisac drugi raz ).

Jeśli po zalogowaniu się nie jest się aktywnym na serwisie (przez aktywność rozumie się kliknięcie w coś) użytkownik jest automatycznie wylogowywany po 10 minutach. Jeśli jeden post pisany jest przez ponad 10 minut i w tym czasie system nie wykrywa aktywności użytkownika (pisanie postu jest działaniem nieaktywnym z technicznego punktu widzenia) zostaje on wylogowany.

Gość Renka30

Zwracam sie z prośba o skasowanie mojego konta na forum.kardio oraz, jeśli to możliwe wsyzstkich moich wpisów na wątkach * luźne rozmowy o życiu z nerwicą* oraz *z nerwicy sie wychodzi*. Za pozytywne ustosunkowanie sie do prosby będę wdzieczna i z góry dziękuje.

Konto zostało usunięte. Niestety nie mogę skasować wszystkich Pani wpisów z forum. Po pierwsze, niemożliwe jest przejrzenie całego forum w tym celu. Po drugie, takich praktyk nie stosuje się na forach internetowych. Czasem usuwane są poszczególne posty na prośbę użytkowników, inne są usuwane, gdy łamią regulamin forum.

Witam Admina. Mam pytanko. Jestem pracownikiem naukowym Uniwersytetu Gdańskiego i psychoterapeutą zajmującym się m.in. terapią lęku napadowego. Przetłumaczylem kilka kwestionariuszy do badania lęku napadowego i próbuję zbadać jakie wyniki uzyskują badani z napadami lęku w polskiej populacji, tak aby można było je w Polsce udostępnić do celów diagnostycznych. Piszę, bo chętnie poprosiłbym użytkowników forum o wypełnienie tych kwestionariuszy. Nie chcę jednak robić czegoś, co jest nie dopuszczalne na tym forum. Nie chcę sprawiać wrażenia, że zamierzam po prostu wykorzystać forum do swoich celów. Proszę przeczytać poniższy tekst, który chętnie zamieściłbym jako dodatkowy post, pt. Diagnoza zaburzeń lękowych (nowe kwestionariusze): Witam, zajmuję się terapią zaburzeń lękowych, m.in. lęku napadowego. Szkołę dla terapeutow skonczylem za granica, stad wiem, ze u nas w kraju leczenie tego typu problemów rzadko spełnia najnowsze standardy. Największym problemem jest to, że zbyt często nerwicę leczy się przy pomocy leków uspokajających. Jest to co prawda bardzo szybki i skuteczny sposób... ale pomaga na krótko. Przy pomocy farmakoterapii rzadko kto skutecznie pozbył się lęku napadowego bez wpadania w uzależnienie. Badania naukowe wskazują, że osobom z zaburzeniami lękowymi najskuteczniejszą pomoc oferuje się poprzez stosowanie terapii behawioralno-poznawczej. Poza tym w tego typu terapii podstawą jest postawienie dobrej diagnozy, a u nas nie ma dobrych narzędzi diagnostycznych. Zacząłem udzielać się na tym forum, gdyż wraz z grupą kolegów postanowiliśmy to zmienić. Przetłumaczyliśmy kilka kwestionariuszy sluzacych do diagnozy zaburzeń lękowych, które od wielu lat są używane na "Zachodzie". Aby móc opublikować i stosowac polskie wersje musimy przebadać za ich pomoca dość dużo osób, które cierpią na napady lękowe, aby ustalić polskie normy. Byłbym Wam wdzięczny gdybyście zgodzili się nam pomóc i skontaktowali się ze mna w celu anonimowego wypełnienia kwestionariuszy. Mój mail to psyjmi@univ.gda.pl Nie chcę abyście pomyśleli, że to niestosowne zwracać się do Was w takim celu (chociaż macie takie prawo). W każdym razie ja nie mam zamiaru zbić na tym żadnego kapitału. Po opublikowaniu kwestionariuszy nikt nie będzie pobieral opłaty za korzystanie z nich. Liczę, że ich dostępność sprawi, że łatwiej będzie dokonywać trafnej diagnozy i, co za tym idzie, dopasowywać terapię. Jeśli macie do mnie pytania to postaram się na nie odpowiedzieć. Jeśli ktoś pochodzi z Poznania lub okolic zapraszam na terapię do Poradni Zdrowia Psychicznego, gdzie przyjmuję na NFZ.

Witam serdecznie, Generalnie na forum panuje zasada, że nie zamieszcza się ankiet itp rzeczy, które służą np. do pisania prac magisterskich. Jednak użytkownicy maja prawo sami ocenić, czy chcą uczestniczyć w badaniach naukowych, które jak rozumiem mają na celu coś więcej niż produkcję pracy dyplomowej. Doceniam sposób, w jaki stara się Pan do tego podejść. Proszę zatem zamieścić wątek na forum (zazwyczaj nie podajemy adresów meilowych, ale tutaj chyba nie ma wyjścia, więc go nie usunę). Być może takie kwestionariusze byłyby przydatne również na tym forum (lub na pokrewnych należących do naszej grupy abcZdrowie), zatem skoro mają być później (po sprawdzeniu) ogólnodostępne to proszę o kontakt w tej sprawie.