Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na tachykardię zatokową

Gość licealistka

Rekomendowane odpowiedzi

brałam betablokery prppanolol i pochodne, isoptin , gilurytmal procoralan - ten ostani to jakaś nowość - nic na mnie nie działa w małych dawkach i szybko się przeyzwyczajam a w dodatku na betablokery mam uczulenie i na wiele innyh leków też. tachykardię mam cały czas rzadko zwalnia. jakoś wegetuję ale do przeodu , miałam mieć ablację - ale sie bardzo boję bo wiem że wtedy czeka mnie rozrusznik
mam córeczke 19 mies. która od urodzenia do 8 nmies życia brała propranolo.. puźniej kilka miesięcy przerwy i teraz w listopadzie dostała Betaloc ZOK 25 mg. 1/4 tabletki dzienie. Z holtera wyszło że ma śr. akcję serca 143... a powinna 120.. mam nadzieje ze betaloc pomoże :/
soso też bym chciała wiedziec.. ;) ale walczymy z tym ;) mierzyłam jej wczoraj puls w nocy i miała 100 :D :D :D :D :D a bez betalocu miała 120, wiec jakis postep jest :D :D :D :D w listopadzie jedziemy na holter wiec dopiero wtedy sie dowiem co i jak ;)
Mi pomaga concor cor 2,5 biorę go od dwoch miesięcy i dodam, że 3 dni już go nie biorę bo wyregulował mi rytm serca i póki co nie mam z tym problemu. Jeśli będa nawroty znowu do niego wrócę, bo jest skuteczny jak dla mnie. Do tego biorę (jak nie zapomnę:P) magnez z witaminą B6. Pozdrawiam