tadekj46 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Mam 68 lat od 3 lat utrwalone migotanie przedsionków, czuję się źle mam zachwianie równowagi, bóle głowy. Biorę xarelto 20 przeciwzakrzepowe oraz Betaloc Zok 100 , średnie tętno z holtera 102, ciśnienie 90/70. komentarz lekarza z holtera : W tracie całego zapisu migotanie przedsionków.Liczne okresy szybkiego migotania przedsionków. Liczna extrasystolia komorowa układająca się w pary,bigeminie,trigeminie i nsVT.Pauzy max do 2,5s w godzinach nocnych i porannych.Mam prośbę do dr.Marek Kośmicki czy lek Betaloc Zok 100 jest właściwy Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, Średnie tętno w holterze jest trochę za szybkie, a ciśnienie tętnicze - za niskie. Największy niepokój budzą komorowe zaburzenia rytmu w tym nsVT, czyli nieutrwalone częstoskurcze komorowe oraz pauzy do 2,5 sekund. Do rozważenia jest wszczepienie urządzenia - stymulatora lub defibrylatora i włączenie leków bardziej zwalniających tętno i wpływających na komorowe zaburzenia rytmu. trzeba sprawdzić, czy nie ma Pan nadczynności tarczycy i zrobić badanie krwi - TSH. Całą sprawę proponuje omówić ze swoim kardiologiem, ponieważ trudno jest Pana leczyć na odległość bez badania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi