Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieregularnie i mocne bicie serca po posiłku

Gość paput11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, u mnie wygląda to tak iż jest normalny puls i na 1 lub 2 sekundy nie ma pulsu (puk,puk,puk......puk,puk.......puk,puk i te objawy nasilają się po posiłku. Najgorsza jest noc nie mogę zasnąć bo te objawy się nasilają dochodzi do tego mocne i szybkie walenie serca i tak na zmiane to bije mocno to się zatrzymuje masakra, spać nie idzie śpię może 5-6 godz. na dobę bo więcej się nie da byłem z tym u lekarzy miałem nawet holter powiedzieli mi że jest ok. a 3 razy mnie dopadło tylko nie wiem jak to opisać takie strasznie szybkie bicie serca trwało to może godzine do dwóch a uedrzeń serca to może 300 na minutę I tak zmagam się z tym od 12 lat

Witam, Od czasu do czasu trzeba powtarzać holtera. Być może w kolejnej rejestracji uda się zapisać rytm serca podczas odczuwalnych zaburzeń rytmu. Jeżeli odczuwalne nierówne bicie serca nie wiąże si ę z utratami przytomności lub zasłabnięciami, to sprawa nie jest bardzo poważna. Jednak jest przykro odczuwana przez pacjenta i dlatego trzeba próbować to wyjaśnić.

Witam Panie Marku fakt nie miałem żadnych utrat przytomności czy zasłabnięć sprawa jest bardzo męcząca ponieważ podczas większego wysiłku serce wali jak szalone na przemian z tymi przerwami a lekarze mówią że jest ok, a psychicznie mam dość bo ciągle myślę że coś mi się stanie i nakręcam się panika masakra a z racji zawodu kierowcy boję się zażywać wszelkich leków na uspokojenie się teraz będzie Świąteczna przerwa ponownie się wybiorę do lekarza. Dziękuje za komentarz Pozdrawiam