Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, kłucie serca i ból w klatce piersiowej

Gość 18latka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem od czego zaczac.. Mam 18 lat, jestem dziewczyna, chodze do klasy maturalnej. Mam kamice pecherzyka żółciowego, stwierdzoną juz jakiś rok temu. Niedługo ide się zapisac na zabieg, aby w koncu się tego pozbyc. Ale mniejsza z tym. Od niedawna mam dużo większy problem, a mianowicie ... zaczeło wszytsko się w wakacje. Pochodziłam na siłownię pare dni z rzedu. Od razu uprzedzam ze nie robilam zadnych silowych cwiczen, sama bieżnia, marsz, bieg i tak na zmiane. Po paru dniach zaczelam miec dusznosci. Ciezko bylo nabrac mi powietrza, ciagle ziewanie, mysle, ze ten ktory to przechodzil wie o co chodzi. Potem doszly inne doleliwosci klucie serca, bole w klatce piersiowej, i sama siebie chyba nakrecalam, ze mialam coraz wiecej doklegliwosci. Jestem strasznie bojaca, nie poszlam do lekarza - błagam nie wyzywajcie mnie, wiem jest głupia, idiotka itd. Po jakims miesiacu mialam na chwile spokoj. Takie *ataki* zdarzaly sie ale juz nie tak silne. Najczesciej chyba dokuczaja mi dusznosci. I tak sobie zylam, wlacznie z dniem dzisiejszym. Dalej mam te objawy. Sczegolnie wieczorem kiedy o tym mysle... dusznosci itd. Dziasiaj np w szkole kuło mnie serce... teraz jest pozno i zapewne jak poloze sie do lozka zaczna sie du.sznosci. Czasami boje sie ze umre, zadaje pytanie czemu ja, mam 18 lat i takie sprawy na glowie... Postanowilam ze juz pojde do lekarza, chociaz straaasznie sie boje. Juz raz uslyszalam diagnoze ze mam kamienie w woreczku zolciowym, mimo mojego mlodego wieku.. Wyniki krwi i moczu mialam robione pare msc temu, wszytsko w porzadku, no oprocz tych kamieni. Jezeli chodzi juz o takie dalsze informacje, to moge tyko powiedizec ze moja mama miala kiedys nerwice. Wiem, ze tego tez nie moge wykluczyc. Wiem, nikt mi na forum nie postawi diagnozy, ale moze ktos z Was miał taki problem, moze ie domysla co mi jest? Jestem załamana:( chce mi sie plakac... juz sie boje ze jestem strasznie chora, to nie zarty, kiedy kluje serce, mam dusznosci.. prosze o jakie kolwiek rady, wskazowki.. tak jak pisalam wyzej, w tym tyg ide do lekarza, ale straaasznie sie boje:(