Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozrywające bóle w klatce piersiowej przy spacerze

Gość Gosia65

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moze ktos bedzie w stanie odpowiedziec na moje pytanie. Mam straszne piekace rozrywajace bole w klatce piersiowej. Paralizuje oba ramiona ,do tego czesto dochodzi potworny bol glowy z tylu. Otoz chodzi o to ze mam tak tylko podczas marszu tzn spaceru. W dodatku glownie po chwili gdy zaczynam isc. Przystawanie na nic sie zdaje. Dopiero po dluzszej przerwie przechodzi i wtedy jak reka odjal moge isc i isc. Chodzi o to ze po pierwsze mam takie bole przy rozpoczeciu marszu a nie po przejsciu ilus tam metrow a po drugie jezdzac na rowerze stacjonarnym moge robic po 50 km i nic. Oczekuje na operacje wszczepienia bajpasow. Jedna tetnice wiencowa mam zablokowana a druga jest zwezona czy jakos tak.Tak wykazaly dwie angiografie. Czy ktos mial podobny dylemat?

Witam, Została Pani zakwalifikowana do chirurgicznego leczenia choroby wieńcowej. Na szczęście nie ma Pani bólów spoczynkowych, tylko wysilkowe. Dlatego może Pani czekać na zabieg operacyjny, a nie trzeba wykonywać go w trybie natychmiastowym. Zdarza się, że bóle w klatce piersiowej występują na początku marszu, a potem ustepują. Po rozgrzaniu się jest lepiej. Mam nadzieję, że po operacji bóle dławicowe ustąpią i będzie mogła Pani bez obawy więcej spacerować.

Bardzo dziekuje za odpowiedz.Ciekawi mnie jednak dlaczego w takiej sytuacji jezdzac na rowerze stacjonarnym nie mam zadnych dolegliwosci bolowych w klatce piersiowej. Nawet po przejechaniu wielu kilometrow.Jedynie w trakcie spaceru bo o bieganiu juz nie wspomne:-)