Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Widzenie za mgłą, niskie ciśnienie i wysoki puls

Gość Agata9339

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Miałam dzis dziwny przypadek, wstałam rano ubrałam sie i poszłam na papierosa. Wzięłam dwa buchy i nagle poczułam ze serce strasznie mi wali , przestraszyłam sie i postanowiłam zmierzyć ciśnienie , nawet nie zdążyłam bo nagle dziwnie sie poczułam , zdrętwiała mi dziwnie cała twarz i czułam sie bardzo bezradna, zaczęło kręcić mi sie w głowie , tato zmierzył mi ciśnienie i miałam 105/40 a puls 110 i jakoś po zmierzeniu ciśnienia przed oczami miałam mgle , ledwo go widziałam , położyłam sie zalałam potem i mi przeszło .. Dodam ze mam 22 lata , dużo stresu tez mam ale nigdy tak strasznie sie nie czułam . Miałam miesiąc temu robione badania krwi , ekg wszystko było dobrze . Teraz zmierzyłam ciśnienie i jest 128/80 puls 96 a minęło juz pare godzin , nie wiem co robić w szpitalu jakbym poszła usłyszałabyś pewnie ze muszę w poniedziałek iść do lekarza rodzinnego . Czy kto miał podobna sytuacje ? Proszę o jakaś radę .

Ja miałam to pierwszy raz , tzn w tak zaawansowanym stopniu, myślałam żeby zrobic tomograf głowy może i coś tam siedzi . Myślałam , ze schodzę , taka bezradna nigdy nie byłam . W poniedziałek idendo lekarza , to co z tym paleniem , jakoś damy radę co :):)

Mam nadzieje ze damy rade rzucić to paskudztwo!Na pewno łatwo nie będziebo juz kilka razy probowalam nie wiem jak ty.Mnie to prawie codziennie chwyta wczoraj tez mialam puls 120 na min.Może to faktycznie przez papieruchy na dodatek ja mam tak ze cala sie trzese chyba nerwy dochodzą do tego i panikuje.No to trzymam za nas kciuki żebyśmy dały rade rzucić;-)

Tak jak pisała koleżanka wcześniej rzucaj stopniowo ,mnie jak wzięła tachycardia i powiedziałam kardiologowi że odstawiłam papierosy i kawę kofeinową to popukał się w czoło i zapytał *kto rzuca dwa narkotyki na raz ?!*Masz dowód na to ze papieros wywołał sensacje więc póki czas odstaw .

Znam osobę słabowidzącą. Ona twierdzi,że też czasem widzi przed oczami białą mgłę i na podst. wieloletnich obserwacji różnych swoich problemów ze wzrokiem uważa, że biała mgła, którą czasem widzi przed oczami jest wynikiem złego krążenia, za gęstej krwi... W takich wypadkach bierze zioła na poprawę krążęnia , co zwiera m.in. miłorząb.Krew się rozrzedza i poprawia się krążenie,no i dużo ruchu.Papierosy ,jak wiadomo, mają zły wpływ na stan ścian naczyń krwionośnych, na krzepliwość krwi...itd.I pogarszają sprawę krążenia.Na poprawę krążenia jest dobra nalewka ziołowa wenoforton.Trzy tyg. używać, kilka dni przerwy i z powrotem.