Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej, pieczenie w mostku oraz kłucia w piersi

ELWIRA30

Rekomendowane odpowiedzi

Hey mam 28 lat jakis miesiąc temu miałam strasznie wysokie ciśnienie trafiłam na pogotowie gdzie dali mi proszki i obniżyli je od tego czasu czuje ze dzieje sie ze mna cos dziwnego, rano jak wstaje jest wszystko ok ale jak przychodzi 16 zaczyna mnie dziwnie bolec w mostku i w lewej piersi..czuje nie pokój oraz ze zaraz cos mi sie stanie...ostatnio było tak ze wylądowałam na izbie przyjedz w szpitalu gdzie dostałam kroplówkę z magnezu oraz potasu zrobiono mi badani krwi i wykryto tylko niski stan potasu..Ekg tez miałam zrobione ale stwierdzili ze nic niepokojącego nie ma ale cos wyszło..wizyte u kardiologa mam dopiero w poniedziałek i cała chodze jak na szpilkach..Co jakis czas w ciagu dnia dopada mnie silne bóle w klatce , towarzyszy temu brak złapania pełebo oddechu przy głebokim wdechu serce zaczyna mi bic jak szalone czuje niepokój...nie raz mam ciśnienie podwyższone :( To wszystko mnie przeraza wiem ze cos sie dzieje a nie wiem co...mówi mi ze to nerwica ale nie mam powodów do niej mam spokojna prace szczęśliwe zycie..zero zmartwień. Bardzo sie boje ze to moze byc cos z sercem:( Pomocy :)

Hej:-) objawy dokładnie takie jak u mnie,tez tak się zaczęło od szybkiego bicia serca i dziwnego bólu,po wykluczeniu chorób serca i tarczycy okazało się ze to klasyczna nerwica,a tez mmi się wydawało ze to niemożliwe bo powodów do mniej nie miałam.Ja mam tez skurcze dodatkowe serca ale to właśnie jest efekt nerwicy,bo wcześniej ich nie było.Nie zamartwiaj się na zapas bo młodzi ludzie AZ tak często na serce nie chorują,zobaczysz z vczasem się uspokoimi będzie dobrze:-) Mam 32lata a tez ciągle mi się wydawało ze mam zawał .

Dzieki za odp:) nawet teraz jak siedzę czuje dyskomfort w lewym boku:)i uczucie kucia w sercu:) no bardzo możliwe ze tez mam juz te skurcze serca..bo lekarz stwierdził ze nic niepokojącego w moim Ekg nie było ale lepiej aby to kardiolog zobaczył...wiem ze moze to dziwne co napisze ale wolała bym aby to była nerwica niz cos poważnego związanego z sercem:)