Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, co to może być?

Gość Sylwester K.

Rekomendowane odpowiedzi

Kłujące bóle w klatce piersiowej mogą być spowodowane, szczególnie u młodych kobiet, przez prolaps mitralny. Są to nerwobóle lokalizowane w przestrzeniach miedzyżebrowych, nasilające się podczas wdechu. Dzieje się tak, gdyż prolapsowi towarzyszy nadmierna utrata jonów magnezu. Zaleca się suplementację magnezu i ewentualne echo serca dla potwierdzenia diagnozy.

Gość rowerowo380

Witam was ja uprawiam kolarstwo szosowe kłucie w klatce piersiowej zdarza mi sie nie raz kilka razy w tygodniu po cieżkim wysiłku na rowerze zdarza mi sie to równierz podczs zawodów na długich dystansach wtedy nie mogę złapać powietrza ja równierz martwię się co to morze oznaczać

Gość Kamilo110

Witam , domyślam się , że mam podobny problem do Was . Kłucie występuje w okolicy serca , jest straszne promieniowanie bólu . Jak mnie złapie atak to nawet zęby mnie bolą . Często własnie mam bóle z tylu ( plecy ) . Trochę mnie to dziwi , bo mam dopiero 16 lat . Zrobiłem wielki błąd , bo bardzo wcześnie zaczełem palić ( około 7 lat pale ) . Co mam zrobić , bo już naprawde nie wiem .

Gość Marcin97

Mam 16 lat i mam takie same objawy ostre kłucie w okolicach serca gdy biorę duży wdech to mnie strasznie boli i czuje się osłabiony . Jak byłem u pielęgniarki to powiedziała ze to mogą być nerwobóle i to powinno przejść bardzo szybko a jak nie to mam iść do lekarza .