Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie nóg i rak, pieczenie w klatce piersiowej oraz kłucie pomiędzy łopatkami

Gość OnA123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam takie problem od kilku lat mam piski z tyłu głowy (tak bynajmniej mi się wydaje). Miesiąc temu miałam mrowienie w dolnej części nóg oraz obie ręce, jedna z nich drętwiała. Od kilku tyg mam pieczenia kłucia z 20 cm od pachy w dół, w rekach i w dolnym kręgosłupie po prawej stronie promieniuje do pachwin, pośladków i ud. Czasami mam takie kłucia między łopatkami i w klatce piersiowej oraz czuję jak mi mięśnie chodzą. Biały nalot na języku. Wzdęty i twardy brzuch. Co to może być? Przepraszam, że tak chaotycznie.

Należy przebadac kręgosłup Rtg,a najlepiej rezonans lub tomografię .Idź też natychmiast do ginekologa na wszelki wypadek.USG konieczne, trzeba sprawdzić czy z jajnikami w porządku.Czasem jest tak,że ktoś się rehabilituje na kręgosłup lędźwiowy, a problem tkwi gdzie indziej: konkretnie w jajnikach,albo coś innego ginekologicznego.Dlatego przebadaj się DOKŁADNIE ginekologicznie.USG wewnętrzne koniecznie.To trzeba sprawdzić.Jak będzie OK, to dopiero sprawdzać kręgosłup.Jeśli chodzi o ręce,to może to być od nieprawidłowości w kr. piersiowym i lub szyjnym.Ale zacznij od ginekologa.Jedz kminek mielony z majerankiem.Trzeba je zmielić w proporcji wagowej 1:1 ,wymieszać i pić kilka razy dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w kieliszku letniej wody,potem popić letnią przegotowaną wodą.Dobrze robi na jelita.

To do neuroologa.Zrobić badania i moze na rehabilitację.Tylko na to trzeba czekać ładnych parę miesięcy. Prywatnie w gab. fizjoterapii zapłacisz ze 300 zł za dwa tyg. zabiegów i masz natychmiast.Albo jak będziesz zdiagnozowana, jedź do uzdrowiska, jeśli cię stać na taki wyjazd.Nie wiem ile masz lat, jeśli więcej, to bad. na osteoporozę, może zmniejsza się gęstośc kości i są zwyrodnienia? Kto to wie....trzeba sprawdzić. Na wszelki wypadek tran uzywać całą jesień i zimę,ćwiczyć....