Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca, ucisk w klatce piersowej i drętwienie ręki

Gość Daniel22lata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dłuższego czasu borykam sie z bólem w klatce piersiowej, a raczej z tak jagby uciskiem z przodu ,a nieraz z tyłu (tak mniej więcej w dolnej częsci łopatki/pod nią) ,często towarzyszy temu dziwne uczie jagby drętwienia w lewej ręce.Ból ten oczywiście jest zlokalizowany wewnątrz. Czuje często że serce bije mi często w róznych rytmach nieraz wali mocno nieraz słabiej,nieraz szybciej nieraz wolniej . Uciski te najczęsciej zdarzają sie w wieczorowych porach, i to ze nieraz stres nieco ten ucisk zwiększa. Oczywiście wpadam wtedy w niepokój itp, ale czy to odrazu nerwica tak jak zdiagnozował to u mnie lekarz? Niewiem czy wszystko opisałem zrozumiale i niezbyt chaotycznie ale może ktoś mi pomoże ,ktoś mi doradzi jakie badania jeszcze moge wykonać ? Jak zachowywać sie w rozmowie z lekarzem rodzinnym żeby najpierw porobić jeszcze jakieś badania a potem ewentualnie uznać tą nerwice?Co moge jeszcze zrobić? Badania które już miałem i wyszły ok : Lekarz rodzinny- EKG,badania krwi ( podstawowe i jakieś drugie o ile sie niemyle żywice,w których wykluczył stan zapalny mieśni),badanie moczu też ok . Kardiolog(byłem prywatnie , o skierowanie lekarza rodzinnego niepoprosiłem po tym jak mi wypomniał drogie badania krwi)- ECHO SERCA i podstawowe EKG wszystko ok , dodam że ten kardilog o nic prawie nie pytał, mało mówił i wmawiał mi na chama jakieś nerwbóle , po czym dał mi namiar do jego znajomej na prywatne masaże i kazał jej mówić że jak co to on ją polecił (śmiech na sali ).