Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak pocenia, duszności, mysli samobójcze po odstawieniu narkotyków

Tomek1989

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem Tomek mam 25 lat . 3 lata zazywalem metaamfetamine , pare razy mefedron i kokaine oraz amfetamine . od 7 miesiecy nie zazywam narkotyków i zaczelo sie to wszystko o czym wam teraz napisze . Przestalem sie praktycznie pocic a kiedys pocilem sie bardzo zaczalem wszystkiego sie bac mialem proby samobojcze .Czuje jakby mi czasami mozg wypalalo . W nocy budze sie caly mokry od potu ale to jakby woda byla a nie pot . Gdy oddycham czuje jakbym sie dusil . kazdy ruch powoduje u mnie ogromne napiecie nawet teraz jak pisze do was z prosba o pomoc to jest tragedia . caly czas czuje jakbym mial sie zaraz zwymiotowac .Przy kazdym ruchu serce mi wali jak nie wiem .Dretwieja mi nogi rece i w dodatku czuje jakby mnie nogi piekly . Chodze caly spiety boje sie spojrzec sobie w twarz . wyladowalem w szpitalu psychiatrycznym i stwierdzona nerwice lekowa i poczatki schizofremii . Jak sobie poradzic z nerwica lekowa co ja mam robic jakie cwiczenia wykonywac i co moglbym zazywac zeby mi zaczelo sie lepiej zyc . Prosze pomocy.

Witam, Nie pisze Pan, czy nadal przebywa w szpitalu psychiatrycznym? Jeżeli już został Pan wypisany, to czy zażywa Pan przepisane leki? Stosowanie narkotyków utrudnia leczenie wszystkich chorób psychicznych, dlatego trzeba robić wszystko, żeby nie wracać do narkotyków. Warto opowiedzieć o swoich dolegliwościach lekarzowi psychiatrze. Być może uda się poradzić przynajmniej w niektórych sprawach.

Nie przebywam juz w zakladzie psychiatrycznym . Jestem juz w domu i biore leki wedlug zalecenia lekarza bo biore Sertagen , Perazine i Deprexolet . Od srody zaczynam terapie dzienna a w kwietniu ide do zamknietego osrodka w Gliwicach na rok lecz boje sie ze do tego czasu juz nawet nie bede mogl nawet chodzic . I pytanie czy sport jest wskazany w moim przypadku bo gralem 17 lat zawodowo w pilke nozna i chcialbym wrocic do sportu lecz nie wiem czy to jest wskazane :(