Gość maryna Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Witam.Od pół roku przyjmuje metocard 50 mg jednak teraz zmienił mi lek na isoptin 40 czy mam odstawić tak nagle metocard i brać isoptin Proszę o radę7 Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam, Prawdopodobnie to lekarz zamienił Metocard na Isoptin, chociaż nie wynika to jasno z Pani tekstu. Zazwyczaj nie stosuje się jednocześnie Metocardu i Isoptiny. Nie podała Pani dawkowania tych leków. Isoptin 40 mg działa do 8 godzin i zazwyczaj stosuje się lek od 2 x do 3 x dziennie. Prawdopodobnie Metocard miał być odstawiony i włączona Isoptina. Jednak, ponieważ są wątpliwości, należy to uściślić bezpośrednio z lekarzem, który zalecił zmianę leków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość maryna Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Metocard przyjmowałam pół tabletki ale zamiast metocardu mam brać isoptin 1 tabletkę w południe czy można odstawić nagle i zacząć brać ten isoptin Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość maryna Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Pytam się dlatego że na moich lekarzach już dawno straciłam zaufanie po tym jak były interakcje leków dlatego zamiast brać co mi przepisują to wolę sie upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi