Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Setaloft a natrętne myśli

Rekomendowane odpowiedzi

Gość znam to 1957

Niepotrzebnie się nakręcasz tym poczuciem winy. Nerwica natręctw ma to do siebie,że tworzy błędne koło. Ja nie walczę z tymi bzdurami,bo to są idiotyzmy myślowe które wcale nie decydują kim jesteś intelektualnie czy mentalnie. Przecież nie jesteś psychopatą z zaburzeniami socjopatycznymi i charakteru wychowanym w patologii rodzinnej? Nie będziesz rozwalać kościołów i ryczeć na mszy bluźnierstw o Matce Boskiej czy Jezusie??????????????? Ja jako osoba wierząca nazywam takie stany umysłu dręczeniami obsesyjnymi które mają spowodować depresję,a tym samym myśli samobójcze,bo utrata nadziei i zabicie siebie to zwycięstwo zła-osobowego i duchowego. Nie przyjmuję żadnych leków,bo to one w ogromnej roli zmieniają osobowość i nie znane są ich późniejsze interakcje np z gospodarka hormonalną. Wszystkie te leki przeciwdepresyjne pomagają tak jak *Umarłemu kadzidło*.Leczyli mnie psychiatrzy farmakologicznie,bez rezultatu. Dopiero zbudowanie nowego EGO przeze mnie spowodowało że żyję normalnie.Co innego gdy ktoś jest tak chory na depresję,że trzeba go chronić leczeniem zamkniętym,gdyż dokonałby aktu samobójczego. 99% ludzi ma zaburzenia osobowości,bez względu czy są to robotnicy,prawnicy,księża czy lekarze. Odrzuć poczucie winy,bo nawet święci byli nie tacy święci. Ojcu PIO obecni lekarze z pewnością założyli by kaftan po tym co działo się nocami w jego celi klasztornej.*Komu* zależało żeby się załamał?

Nie boj sie lekow ...tez mialam takie mysli o tle religijnym z lekami latwiej to opsesyjne myslenie wytlumaczyc ,,,,,,i z czasem jak leki wejda w organizm a trwa to 6 tygodni liczac od 1 tabletki zobaczysz ogromna zmiane ....recze ci ze to minie wiem na swoim przykladzie llll leki biore juz od 10 lat i niemam rzadnych zdrowotnych problemow .....ja biore sertaline

Gość Natrętne myśli

Biorę setaloft od prawie dwóch tygodni. Męczące myśli pojawiają się , ale jakoś łatwiej je sobie tłumacze. Wyciszyłem się trochę i zaczynam mieć chęci do działania. Mam depresję i zespół nerwic( różnych), sam jeszcze nie wiem jak to będzie. Z działań niepożądanych to mam drżenie rąk, tak jakby coś zalegało mi w gardle, łapie się na takim intensywnym ruszaniu nogą, mniej jem, w pierwszym tygodniu miałem spadek formy psychicznej ale to może dlatego że dotarło do mnie to iż muszę podjąć leczenie dla dobra swojego i bliskich. Życzę powodzenia