maciejewski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Czesc białostoczanie i okoliczni .popiszmy i poradzmy sobie w ciezkich chwilach z naszym sercem.ja mam wymienic niedlugo zastawke aortalna,boje sie bardzo ale mam tez nadzieje na usk b-stok i profesora hirnle. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam, W przygotowaniach do operacji wymiany zastawki aortalnej warto pamiętać, żeby się nie przeziębić i wykonać wszystkie przewidywane badania wstępne. Po operacji otrzyma Pan zalecenia jak postępować po operacji. Jakie leki przeciwkrzepliwe i przez jaki okres będzie Pan brał? Prawdopodobnie do końca życia. Chyba, ze kardiochirurg zaleci inaczej. Po operacji warto zaopatrzyć się w pas stabilizujący mostek, który można nosić co najmniej przez pół roku. Zresztą, szczegóły przekaże Panu rehabilitant, który będzie prowadził z Panem ćwiczenia po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciejewski Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Panie Doktorze Marku Kośmicki- bardzo prosze o rade. Mam chore zatoki i przypisany antybiotyk DALACIN C .czy moge go brac gdy biore warfin 5mg codziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Witam, Zasadniczo nie ma przeciwwskazań do stosowania antybiotyku Dalacin C podczas zażywania leku Warfin. Jeżeli ma Pan stosować Dalacin C przez dłuższy czas, to trzeba kontrolować funkcję nerek, czyli oznaczać stężenie kreatyniny w surowi krwi. Natomiast podczas stosowania Warfinu, z leków przeciwbólowych można stosować tylko paracetamol (Apap, Codipar i inne). Nie można stosować leków z grupy niesterydowych leków przeciwzapalnych (np. Majamil Voltaren, Ketonal i inne), ponieważ może doprowadzić to do znacznego wzrostu wskaźnika INR i zwiększyć ryzyko krwawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciejewski Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Bardzo dziekuje Panie Doktorze.Juz jestem na wykonczeniu.ava w kwietniu mialem 0.9 cm, a teraz juz mi ciezko na drugie pietro wejsc i mam zapalenie zatoki nosowej i biore dalacin c. Mam nadzieje ze pomoze bo juz chce na operacje isc.dziekuje raz jeszcze panu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
maciejewki Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Hej jestem juz po operacji*zastawki,aortalnej serca .zyje i mam sie dobrze. Chetnie pomoge i wskarze kierunek potrzebujacym w ciezkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość evitka Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ostatnio mi powiedziano, że czeka mnie wymiana zastawki aortaalnej, Strasznie się boję Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi