Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie mięśni kończyn i bóle głowy

piotrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam problem i bardzo sie tym denerwuje. Otóż od pewnego czasu czuje ogólne osłabienie mięśni kończyn oraz skórcze w łydce i przedramionach. Podobnie jak przy drętwieniu, ale nie drętwieją, Dodatkowo jak chodze czuje sie nieswojo i niestabilnie. Codziennie mam lekki pulsacyjny nietypowy ból z tyłu głowy, który trwa krótko oraz kłucie z tyłu głowy promieniujący do skroni i oka. Dostalem skierowanie do okulisty i neurologa, ale nie wiem kiedy zostanę przyjęty. Czuje sie bardzo słabo i cały czas sie denerwuje bo mam wrażenie, ze moze to byc cos poważnego. Czy ktoś z was miał podobne objawy i wie co to może byc ? Boje sie o swoje zdrowie i zycie. Dodatkowo przestałem chodzić na siłownie żeby sie nie przemęczać.

A lekarz pierwszego kontaktu nie zrobił ci podstawowych badań krwi: OB, morfologia z rozmazem,CRP. poziomy wapnia, magnezu, sodu i potasu?Oraz Poziom glukozy. I mierz codziennie ciąnienie i zapisujNajlepiej by było jakbyś się udał z wynikami do szpitala,gdzie mają ostry dyżur neurologiczny-tam gdzie mają oddział neurologii.Idź do szpitala wieczorem,może cię przyjmie- zapytaj na izbie przyjęć albo tam zadzwoń.Nie możesz nie wiadomo ile czekać i sie może niepotrzebnie denerwować.Albo prywatnie do neurologa,który pracuje na oddziale neurologii w szpitalu.Nie czekaj.