Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból lewej strony głowy i rozmazany obraz

Gość KarolPietrzak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KarolPietrzak

Witam !! Mam pytanie może wy mi coś doradzicie ;) Bo nie mam czasu na dzień wolny do lekarza od paru dni zaczął mi pobolewać cała lewa strona szczęki, później przeszło na oko (Kucie przy zamknięciu i otworzeniu oczu mam rozmazany obraz, przechodzi po 1-2 min) Wczoraj doszły bule głowy, a dzisiaj straszne kucie w skroni i zawroty głowy o uchu nie wspomnę. Czy to może być związane z kleszczem którego mi wyjęli około miesiąca temu ?? Głowa nie została miejsce było odkażone

Ja bym jeszcze oprócz tego zrobiła prześwietlenie zatok i wszystkich zębów.Być może jak bolała cię szczęka, to ząb ci się psuł,np. leczony kanałowo,nie bolał, więc nie kojarzysz ,że to od zęba i zapaleni od szczęki przeniosło sie do ucha i zatok oraz do oka.Mogło i tak być. W tym wypadku musisz natychmiast mieć udzieloną pomoc, bo możesz stracić w oku wzrok.Byłam w szpitalu na okulistyce i tam było mnóstwo ludzi, zwłaszcza starszych ,którzy nosili zepsuty ząb w dziąśle zarośnięty i niewidoczny, bo na wierzchu się rozpadł. Po jakimś czasie wytworzył się stan zapalny i przeniósł do oka.Jeden z pacjentów stracił w oku wzrok,tak,że widział tylko sylwetki ludzi, jakby cienie. Nic nie jest ważniejsze od ratowania zdrowia! I dbania o nie.Pozdr.

Jest też takie badanie zupełnie nieinwazyjne.Robiłam sobie kiedyś takie na zatoki. Normalne zdjęcie kamerą termowizyjna, taką ,jakiej używa policja. Wydruk zdjęcia kolorowy i tam wszystko widać ,miejsca zmienione zapalnie mają jasny żólty lub nawet biały kolor.Tak można obejrzeć zapalenia w obrębie zębów,zatok szczękowych,oczu, zatok przynosowych ,czołowych.