Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie włosów, ból brzucha i ból kończyn

Gość Chcebycspokojna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Chcebycspokojna

Od roku zmagam się z różnymi dolegliwościami wypadanie włosów wybrałam sie do dermatologa a okazało się ze jest ok,raz zrobiło mi się słabo byłam u neurologa ,kardiologa tam ok. Bolał mnie brzuch to tak samo do lekarza tam okazło się skurcz jelit przeszło a dla własnego spokoju poszłam jeszcze do ginekologa i tak chodze od lekarza do lekarza.Od przedwczoraj bolą mnie na przemian lewa ręka i lewa noga gdzie teraz mam się udać ? Czy ten ból kończyn może być związany z stojącym trybem pracy? Pracuje 5 dni w tygodniu po 8 godzin. Wybieram się do psychiatry ale boję się tabletek psychotropowych bo codziennie musze jechać 36km do pracy boje się że bede ospała. Prosze o rade pozdrawiam

Jesteś po prostu przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia .Nie może być tak że co chwila dolega coś innego .Chodzi mi o to ze nie ma takiej jednostki chorobowej .Tak jak ciężko stwierdzić od czego boli na przemian ręka i noga .Ale nie przejmuj się hipochondrycy żyją dłużej bo się często badają :)Musisz się skupić na czymś innym bo trafisz w błędne koło a kto wie czy już się nie obracasz w nim .Pewnie ze stojąca praca może wpływać na takie bóle szczególnie jeśli wykonujesz monotonne ruchy bądź przenosisz środek ciężkości ciała na jedną stronę .

Jeśli masz mozliwość , może pomogłaby ci odpowiednia gimnastyka specjalnie dla ciebie przygotowana[jeśli twoja praca jest monotonna i wymaga zaangażowania tej samej grupy mięśni] .Tu mógłby pomóc fizjoterapeuta. Albo jak masz taką możliwość i umiesz pływać, to na basen chodź dwa razy w tygodniu. Pływanie rozluźnia wszystkie mięśnie i relaksuje, a tobi potrzebne chyba jedno i drugie.Pozdr.