Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, duszności, apatyczność i ból głowy

Gość bezradnaja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezradnaja

Witam! Piszę tutaj, żeby się kogokolwiek poradzić.. Zaczęło się wszystko od tego, że w czerwcu miałam atak, strasznie kołatało mi serce, panikowałam, było mi duszno, gorąco, wylądowałam na pogotowiu.. Zrobiłam badania krwi i wyszło, że mam niedoczynność tarczycy. Leczę się, myślałam, że to minie.. Ciągle co mi dolega, mam dość! Postanowiłam wybrać się do ginekologa.. A tam co się okazało? Torbielki na jajnikach i jakieś zapalenie.. Ciągle coś mnie boli.. Non stop boli mnie głowa, jestem apatyczna, ciągle się denerwuję, że jestem na coś chora. Ostatnio bez żadnego przeziębienia zaczęły boleć mnie migdały. Prawy mam mocno powiększony. Lekarz dał tylko 3-dniowy antybiotyk i powiedział, że będzie ok. Zobaczymy.. Wiecznie mam jakieś bóle. A to głowa, a to jakieś skurcze, a ostatnimi dniami mam jakiś dziwny ucisk w mostku, niby oddycham normalnie, ale mam wrażenie, że *coś* mi tam uciska i automatycznie się denerwuję i zaczyna mnie tam kłuć, serce mi wali ... Nie ma dnia, żebym nie myślała o bólu. Boję się, że mam przerzuty na całym ciele i mam raka! Ostatnio zmarła mama mojego chłopaka na raka, bardzo to przeżyłam. 2 lata temu moja bardzo bliska ciocia, też na raka.. Równie mocno to przeżyłam. Gdybym mogła, ciągle biegałabym po lekarzach. Jestem strasznie nerwowa.. Kłócę się z rodzicami, nie mogę się dogadać.. Teraz właśnie niepokoi mnie ten ucisk w mostku..Kiedyś miałam astmę, ale nigdy w życiu nie miałam duszności podczas astmy, a teraz bym miała? Mogło to wrócić? Przepraszam, że tak chaotycznie, ale bardzo się boję :(

Witam, Proponuję się upewnić, czynność tarczycy jest już prawidłowa? To znaczy, że warto zrobić badanie krwi na TSH. Jeżeli będzie wynik prawidłowy, będzie to oznaczało, że można pozostawić dotychczasowe leczenie niedoczynności tarczycy bez zmian. Natomiast, gdyby się okazało, że TSH jest za niskie, czyli wskazuje na nadmiar hormonów tarczycy, wtedy w porozumieniu z lekarzem można będzie zmniejszyć dawkę leku na niedoczynność tarczycy (Euthyrox? Letrox?).