Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, szybkie bicie serca i stan przedomdleniowy

w0lf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, od ponad dwóch lat zmagam się z problemami z sercem. Wykryto u mnie nadkomorowe zaburzenia rytmu serca potym jak trafiłem ze skierowania do szpitala na badania. Zrobiono mi EKG/USG oraz holtera. Holter wykazał zaburzenia a usg było prawidłowe. Choroba po jakims czasie przestała się objawiać, lecz na poczatku tego roku znów powróciła. Byłem kilkukrotnie u kardiologa. EKG w porządku, holter prawie żadnych zaburzeń nie wykazał. Pani kardiolog stwierdziła, że po prostu tak mam i to jest niegorźne. Szczerze mówiąc uspokiła mnie odpowiedź Pani kardiolog, lecz po pewnym czasie objawy sie pojawiały z różnym nasileniem. Kilkukrotnie byłem śmiertelnie przerażony nimy. Jestem przez to wręcz przekonany, że jest coś nie tak ze mną. Raczej zdrowy człowiek nie powien cierpieć bez powodu? Proszę o rady co można zrobić, aby się upewnić czy stan stronia nie jest zagrożony. Poniżej lista objawów z którymi się borykam: - szybkie bicie serca (bez wysiłku i czasem po wysiłku) - głośne bicie serca - czasami sam je słysze - bóle w klatce piersiowej w lewej części i pod pachą z różym nasileniem - duszności - czasami występują - zawroty głowy - stan przedomdleniowy - czasami łaczy się z dusznościami i szybkim biciem serca i tracę wręcz siły i czuje się słabo - częste zęczenie, słabe wysypianie się Dodatkowo często ćwiczę, dosyć zdrowo się odżywiam. Pijam sok pomidorowy aby potas uzupełnić oraz biorę witaminy. Z góry dziękuję za pomoc w0lf

Hej Dokladnie tak jak ty mialam identyczne objawy plus dretwienie prawej reki i silny bol wrecz rwiacy w sroku dloni.Ciezko bylo mi zorientowac sie dlaczego cos takiego przytrafilo sie mi.wszystkie badania ok ,cisnienie ok lecz puls wysoki.Dodam ze bardzo duzo kawy pilam 4 szklanki dziennie ,dodtego mama implant antykoncepcyjny ,duzo stresu i nerwow,Pani neurolog odrazu stwierzdila nerwice lekowa,dostalam tabletki bylo lepiej ale po miesiacu od zazywania lekarstw znow czuje sie dziwnie.Dodam tez ze codziennie mam migreny w roznych czesciach glowy i bole kregoslupa.Szybko wrecz blyskawicznie sie denerwuje jestem zbyt emocjoalna.A moze to brak magnezu??Idz do lekarza internisty.