Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zastawka dwudzielna z długim i wiotkim przednim płatkiem

Gość Anka

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wczoraj dowiedziałam się ze mam wiotką zastawkę mitralną , w opisie echa napisane było zastawka dwudzielna z długim i wiotkim przednim płatkiem . Może jest ktoś kto ma ten sam problem co ja?? Czy jest to coś poważnego?? Proszę o wasze rady.. Anka
dziekuję Olu, ale czy da sie to wyleczyc?? lekarz zapisał mi Betaloc 25 i magnez .. tylko ze problem jest z tym ze ja oczuwam bóle gdy sie zdenerwuje brakuje tchu , czuje sie zmeczona.. miałam w wieku 3 lat operacje na przewód *Botala* do tej pory było wszystko ok stad moje zdenerwowanie...
Aniu, serdecznie zapraszam Cię na nasze forum : http://www.forumsercedziecka.org.pl/ Na Twoje pytania nie znam odpowiedzi. Raczej farmakologia ma złagodzić dolegliwości, powstrzymac wadę aniżeli ją zniwelować. Ale jestem laikiem. Musisz trafic do dobrego specjalisty, z nim porozmawiać i rozwiac swoje wątpliwości. Objawy o ktorych piszesz często sa wiażane z wypadaniem płatka zastawki mitralnej, a raczej zespołem Barlowa . Ale u Ciebie nie ma mowy o tej przypadłości. Ból w klatce piersiowej, uczucie kołatania serca, nadmierna męczliwośc, zawroty głowy. Z reguły niegroźne dla życia, ale je komplikujące. Dolegliwości te nie wystepują zazwyczaj stale ale nasilają sie w sytuacjach stresowych, także w przypadku zaburzen elektrolitowych (niedobór wapnia, magnezu, potasu). Czy badałaś sie pod kątem tarczycy ? Pozdarwiam i zycze zdrowia.