Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tętniak aorty piersiowo-brzusznej przy chorobie niedokrwiennej serca

Gość Agaa2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam 23 lata. Miesiąc temu zdiagnozowano u mnie 12cm tętniaka aorty brzusznej, który przebiegał zupełnie bezobjawowo. W chwili obecnej tętniaka sklasyfikowano jako piersiowo-brzuszny bez cech rozwarstwienia ok 13,5 cm. Do tego borykam się od wielu lat z anemią hemolityczną, czego skutkiem jest choroba niedokrwienna serca. Lekarze nie są chętni do przeprowadzenia operacji w związku z bardzo dużym ryzykiem. Właściwie nie zaproponowano mi żadnego rozwiązania. Czy naprawdę nic nie da się zrobić? Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.

Gość szczesliwa

Może spróbuj w unicardii w Krakowie. Tam przyjmują lekarze własnie ze szpitala Jana Pawła. Tam przyjmuje również profesor sadowski oraz lekarz który operował mojego męża. my własnie pojechaliśmy prywatnie do unicardii i na wizytę czekaliśmy parę dni. wiem że konsultują tam także pilne przypadki. w samej klinice nie wiem ile czeka sie na wizytę

Witam, jeśli zdiagnozowano u Ciebie tętniaka aorty piersiowo-brzusznej sugeruję Ci zgłosić się do ośrodka kardiochirurgii w Rzeszowie w tym ośrodku operuje się pacjentów właśnie z takimi rzadkimi tętniakami aorty piersiowo-brzusznej zadzwoń do Kierownika Oddziału lub jego Zastępcy i przedstaw swoją sytuację a na pewno będą chcieli Ci pomóc tutaj masz numery telefonów (17) 86-64-825 (17) 86-64-837