PZS Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Czy - wiedząc, że jakość życia seksualnego ma olbrzymi związek ze stanem serca - zdecydowalibyście się poruszyć ten wątek ze swoim kardiologiem? Zwłaszcza, że w Polsce nie ma praktyki rozmawiania z lekarzem o *tych* sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Noni Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam Jakoś nie rozumiem do końca tego pytania. Brzmi tak ,,ankietowo*. Wydaje mi się, że jeśli choroba wpływa na różne sfery życia to z każdym specjalistą należy rozmawiać na nurtujące nas tematy. Jeśli problem natury seksualnej wynika z przyczyn kardiologicznych, albo mamy takie podejrzenie to jak najbardziej kardiolog powinien się wypowiedzieć. Od jego opinii można zacząć diagnostykę u kolejnych specjalistów, jeśli zajdzie taka potrzeba. No i chyba lepiej zapytać kardiologa, niż dręczyć się w czterech ścianach lub szukać info w necie w nie zawsze dobrych źródłach. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcus1946 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Tak,tak,tak rozmawiać nie tylko o seksie ale na kazdy temat zwiazany z sercem i jego praca bo tym samym unikamy stresu wynikajacego z niewiedzy na dreczace nas pytania. Ja w szpitalu po zawale spytałem lekarza o mozliwość uprawiania seksu i otrzymałem odpowiedź ,ze jest wskazane ...lecz nie tak jak młody ogier ... tylko z umiarkowaniem ze wzgledu na przebyty zawał Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi