Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Neurol a uprawianie sportu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , od wielu lat zmagam się z nerwicą lękową i przyjmuję codziennie przed snem 0,25 mg Neurolu . Może nie jest to duża dawka ale jednak zawsze trochę jest . Od jakiegoś czasu uprawiam regularnie sport (ok 4 lata ) i chciałbym wiedzieć czy branie tego typu leku ma wpływ na moje zdrowie ? Prawdę mówiąc nie myślałem o tym wcześniej , ostatnio wpadłem na pomysł że jednak warto by było się dowiedzieć. Bo kto wie czy podczas dużego wysiłku nie narażam mocno swojego życia? Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o odpowiedź . Naprawdę bardzo mocno mnie to ciekawi a zarazem martwi . Pozdrawiam

Witam, Nie ma wyraźnych przeciwwskazań do uprawiania sportu podczas stosowania Neurolu. Lek może dawać uzależnienie przy długotrwałym stosowaniu i dlatego powinien być podawany pod kontrolą lekarską, żeby ustalić, jak długo ma trwać kuracja? W razie potrzeby jego odstawienia powinno się to odbywać stopniowo, również w porozumieniu z lekarzem.

Dziękuję za odpowiedź , będę teraz spokojniejszy :) Jeśli chodzi o uzależnienie to muszę przyznać że chyba mnie to dopadło , ale i tak staram się brać coraz mniejsze dawki. Początkowo brałem nawet 1 mg przed snem , tak więc już udało mi się całkiem sporo zmniejszyć dawkę . Muszę się w końcu wziąć w garść i odstawić ten lek całkowicie , ale wiem że będzie to bardzo trudne. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam :)