Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam nadzieje ze znajdzie sie ktos tutaj kto mi pomoze na stale mieszkam w UK 2 miesiace temu dopadla mnie nerwica lekowa czytalam o tym duzo bylam u lekarza zapisal tabletki i w sumie tyle...powiedzial ze minie.. ech ci angielscy lekarze.. staram sie z tym walczyc ale jest ciezko ... za 2 dni jade do PL na wakacje z dziecmi i coz.. zamiast sie cieszyc czuje paniczny lek...nie spie nie moge jesc w kolko o tym mysle.. jade autokarem podroz zajmie ok 18 godz i jak pomysle o tym to juz mnie sciska w zolądku...najsmnieszniejsze jest to ze tuz mnostwo razy tak podrozowalam i zawsze wszystko bylo ok az do teraz.. boje sie ze ze zrobi mi sie niedobrze, slabo w autobusie ,ze zemdleje..i to na oczach dzieci.Dodatkowo stresuje sie tym ze musze wziac odpowiedzialnosc takze za nie i wiem ze musze dac rade ..tylko jak...bardzo prosze o jakies wskazowki porady jak przetrwac to podroz co robic w razie kryzysu itp... w Polsce mam zamiar od razu biec do psychoterapeuty...pomozcie ;-( i jeszcze ten wypadek Sindbada spotegowal mo j strach...

Witam, Nie można się dziwić, że wiadomości podawane w mediach o tragediach związanych z podróżami powodują lęk przed podróżowaniem tym samym środkiem lokomocji. Warto podczas przerw w podrózy wysiadać z autobusu i trochę pospacerować. Warto dużo pić płynów - jest bardzo gorąco w ostatnich dniach. A autobusie w miarę mozliwości, też można się trochę ruszać - np. zmienić miejsce do siedzenia. Opiekowanie sie innymi - np. dziećmi sprawia, że mniej myślimy o sobie - i w ten sposób podróż jakoś przeleci...

Dzień dobry. Rozumiem Panią, bo ja mam ten sam problem. Kiedyś relaksowałam się podczas podróży. Teraz czuję uporczywy, męczący strach. Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Kilka dni przed podróżą jestem struta, a w mojej głowie kłębią się okropne myśli. Muszę odwiedzić jakiegoś dobrego psychologa. Pozdrawiam:)