Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból podbrzusza i okolic pępka a zapalenie pęcherza moczowego

Gość west coast

Rekomendowane odpowiedzi

Gość west coast

Od tygodnia boli mnie podbrzusze w różnych miejscach - okolicach jajników, pęcherza i pępka. Ból trwa coś ok. sekundy i nie jest bardzo mocny. Dodam, że to zaczęło się niedługo potem jak siedziałam na mokrym i zimnym (wiem, jestem głupia) Miałam jeszcze mocne parcie na mocz, ale trochę mi to przeszło. Przestraszyłam się, że ten ból koło pępka to wyrostek, mimo że nie miałam innych objawów oprocz bólu + bolało mnie też po lewej. więc byłam dziś z tym u lekarza, który stwierdził, że po takim siedzeniu mogę mieć zapalenie pęcherza, przydawek itd i pouciskał na brzuchu i wg niego to raczej nie wyrostek, ale dostałam skierowanie na badanie moczu. Ale czy zapalenie np pęcherza spowodowałoby ból w takich okolicach? Bo jakoś trudno mi w to uwierzyć i cały czas boję się, ze to jednak wyrostek. boli zazwyczaj, gdy przewracam się z boku na bok albo mocno się podnoszę. Czy powinnam iść na usg brzucha dla pewności? Badanie moczu będę mieć dopiero, gdy skończy mi się okres, a nie wiem, czy wytrzymam do tego czasu psychicznie. Tyle naczytałam się o źle zdiagnozowanym wyrostku i jestem przerażona, nie wytrzymuję już sama ze sobą