Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle mięśni w całym ciele

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o poradę jak mogę pozbyć się niecodziennego stanu-bólu moich mięśni. Od pewnego czasu nie mogę dłużej trwać w jednej pozycji np. siedzącej- muszę wstać, poruszać mięśniami, zmienić pozycję. Odczuwam tę dolegliwość szczególnie w mięśniach karku, ud, stóp, rak i pleców. Siedząc muszę zacząć ruszać w jakikolwiek sposób wszystkimi tymi partiami bo inaczej *oszaleję*. Z zewnątrz pewnie wygląda to na ciągłe wiercenie się. Mam już 56 lat. Jakieś 16 lat temu miałem zapalenie tarczycy - w kierunku nadczynności. U endokrynologa jeszcze z tymi obecnymi dolegliwościami nie byłem, gdyż być może pochodzą one od czegoś innego. Czy ma ktoś podobne objawy?. Dodam, że przy wysokich temperaturach mocno się pocę, a oprócz tego zauważam, że problematycznym jest dźwignięcie jakiegoś ciężaru, nawet niesienie w ręce np. 5 kg. Proszę o jakiekolwiek informacje dot. tej dolegliwości. Z poważaniem, Piotr Warszawa

Bóle mięśni i ich osłabienie mogą by też skutkiem ubocznym zażywania wcześniej innych leków,np. glikortysteroidów .Leki te stosowane są np. w leczeniu astmy [ również wziewne], reumatyzmu,rwy kulszowej,zapalenia stawów ,zapalenia nerwu wzrokowego , na różne choroby oczu itd. Nazwy ich to np. encorton,dexaven,solu medrol itd.

Witam mam 22 lata od tygodnia miewam codziennie bóle mięśni prawie że na całym ciele ale najbardziej dokuczliwe są bóle w całych rękach od samego rana jak tylko wstane aż do nocy . Czasami ból jest tak silny że nie mogę otworzyć klamki ani utrzymać kupka w ręku. Nie wiem skąd ten ból gdysz nie zażywam żadnych leków ani nie wykonuje żadnych siłowych czynnosci.... Bardzo prosze o jakąś rade